Парчето е взето от предстоящия албум “Bonfire Of Teenagers“, който бе планиран за февруари, но наскоро беше отложен.

Morrissey сподели нова песен „Rebels Without Applause“, първи нов сингъл от три години – чуйте го по-долу.

Парчето е от предстоящия нов албум на бившия фронтмен на The Smiths „Bonfire Of Teenagers“. Албумът, продължение на „I Am Not a Dog on a Chain“ от 2020 г., беше обявен още през май 2021 г., като певецът го нарече „най-добрият албум в [неговия] живот“.

След като беше предложен на „предлагащия най-висока цена“, беше разкрито, че албумът ще бъде издаден чрез Capitol Records през февруари 2023 г., но този месец Morrissey потвърди, че датата на издаване е отложена и че „съдбата му е изключително в ръце на Capitol Records”.

Сега той сподели втората песен от албума, „Rebels Without Applause“, чрез Capitol. Половината от албума вече беше представена на концертите на Morrissey през 2022 г., а „I Am Veronica“ бе представена от него на шоу през май във Финикс.

Няколко песни от албума, включително заглавната песен, бяха представени премиерно на шоу в Лас Вегас през юли, включително „Rebels Without Applause“ заедно с „Sure Enough, The Telephone Rings“ и „I Live In Oblivion“. Друга нова песен, „Kerouac’s Crack“, дебютира по време на шоу в Блекпул през септември.

Morrissey “Bonfire of the Teenagers“:

1. I Am Veronica
2. Rebels Without Applause
3. Kerouac’s Crack
4. Ha Ha Harlem
5. I Live in Oblivion
6. Bonfire of Teenagers
7. My Funeral
8. Diana Dors
9. I Ex-love You
10. Sure Enough, the Telephone Rings
11. Saint in a Stained Glass Window

През октомври беше потвърдено, че Andrew Watt е продуцирал „Bonfire of Teenagers“. Други, които участват в албума, са ритъм секцията на Red Hot Chili Peppers – басистът Flea и барабанистът Chad Smith – както и китаристът на RHCP John Frusciante, Miley Cyrus и Iggy Pop.

Тази седмица Morrissey сподели видеоклип на деца, които се подиграват на музикални критици, в промоция на предстоящия му албум. Във видеото се вижда как едно дете се приближава към друго, едно от които се представя за музикален журналист. Сцената показва как критикът казва на фен на Morrissey: „Няма нужда да слушам албума; ревюто вече е написано“, след като фенът го насърчава да му даде добра оценка. Следват кадри на живо на Мориси, изпълняващ „I Am Veronica“, началната песен в предстоящия му албум. Виждаме как критикът попада под нещо като магия, превръщайки се в твърд фен на Morrissey.

По-рано тази седмица певецът отмени две предстоящи дати от текущото си турне в Северна Америка, позовавайки се на „заболяване на групата“.