45 години след оригиналния запис, Neil Young анонсира издаването на един от най-търсените албуми някога – „Homegrown“.

Потвърждавайки изданието, Young пише: „Извинявам се. Този албум трябваше да бъде издаден няколко години след “Harvest”. Това е тъжната страна на любовната връзка. Нанесените щети. Сърдечната болка. Просто не можех да го слушам. Исках да продължа напред. Така че го държах за себе си, скрит в трезора, на рафта, в задната част на ума си, но трябваше да го споделя. Всъщност е красив“.

Често смятан от феновете за един от мистериозните, велики „изгубени албуми“ на Young, 12-те студийни трака ще бъдат издадени във всички формати на 19 юни чрез Reprise Records. Предварителните поръчки на албума вече започнаха и включват незабавно теглене на неиздавано парче от албума – „Try“: 

Записан през 1974 и началото на 1975, албумът се състои от 12 песни, от които седем са неиздавани преди – “Separate Ways”, “Try”, “Mexico”, “Kansas”, “We Don’t Smoke It No More”, “Vacancy” и “Florida”. Също така са включени първите записи на “Homegrown” и  “White Line”. “Little Wing”, “Love Is A Rose” и “Star Of Bethlehem” – различни миксове, всички от които по-късно се появяват в други албуми на Young, запазват оригиналната си форма в „Homegrown“. 

Neil Young – “Homegrown“:

01. Separate Ways
02. Try
03. Mexico
04. Love Is a Rose
05. Homegrown
06. Florida
07. Kansas
08. We Don’t Smoke It No More
09. White Line
10. Vacancy
11. Little Wing
12. Star of Bethlehem