Както знаете, Foo Fighters отмениха всички свои концерти след смъртта на Taylor Hawkins.

Това означава сериозни размествания в афишите на големите летни фестивали в Европа, Foo бяха хедлайнери в доста от тях. Организаторите на Nova Rock днес обявиха достоен заместник: Placebo се включват във втория ден на фестивала.

Разбира се, че е много трудно да се заменят Foo Fighters, особено толкова близо до фестивала. Но мисля, че с Placebo, коiто между другото наскоро издадоха отличен албум, и със Sportfreunde Stiller, които се завръщат на австрийска фестивална сцена за първи път след дълга пауза, все пак тук бяха намерени две добри алтернативи“. Смъртта на Taylor Hawkins и последвалата отмяна на турнето на Foo Fighters, принуждава Ewald Tatar бързо да намери заместител за Nova Rock Festival.

На 10 юни Placebo ще бъдат в Никелсдорф с чисто новия си албум “Never Let Me Go“, който в момента е номер едно в Топ 40 на Австрия. В допълнение към Kraftklub, Korn или Bring MeThe Horizon, Sportfreunde Stiller и Epica вече също са част от фестивала. Очакват се общо над 225 000 фенове на мега фестивала.