Phoenix: “Alpha Zulu”

Продуциран от самата група и записан в Musée des Arts Décoratifs, “Alpha Zulu” е всичко, което Phoenix правят най-добре: запомнящи се без усилие мелодии в комбинация с винаги иновативно продуциране, които несъмнено ще позиционират албума сред водещите за 2022. Наистина “Alpha Zulu” – първият дългосвирещ запис на бандата след утвърдения от критиците “Ti Amo” (2017) – е непосредствено подсещане за това, което превърна Phoenix в една от най-обичаните групи през последните две десетилетия, подсилвайки дългосрочното им и продължаващо влияние върху поп културата.

Devin Townsend: “Lightwork”

След изключително дълга година, изпълнена с лични промени и почти маниакални нива на творческа дейност, канадският музикант Devin Townsend издава наследника на “Empath” от 2019 г. Сглобен от материал, написан по време на пандемията, “Lightwork “представлява ново равнище и е един от най-достъпните и все пак амбициозни албуми в кариерата на Townsend. Записът е продуциран от дългогодишния приятел на Devin Garth Richardson. Сред гостите в албума са стари познати на Townsend като Anneke Van Giersbergen, Ché Aimee Dorval, Morgan Agren, Mike Keneally, Steve Vai, Elektra Women’s Choir, както и нови лица като Darby Todd, Diego Tejeida, Nathan Navarro, Federico Paulovich, Jonas Hellborg.

The Pretty Reckless: “Other Worlds”

Нова колекция от “акустични записи, неочаквани кавъри и други интерпретации”. “Пиша всичко на акустична китара, харесва ми да започвам всичко в най-чистата му форма. Възможността слушателят да погледне към зараждането на една песен винаги е била интересна за мен. Това е нещо, което наистина обичам при любимите ми изпълнители. Quicksand на David Bowie е перфектният пример. Песента е удивителна, но аз израснах, слушайки демо версията – само Bowie и китарата му, преди са се появи версията от албума, която всеки познава и обича. Чуваш песента по изцяло нов начин. Чуваш зараждането й, корените й и в резултат текстът ти влияе много по-силно. Така че това беше вдъхновение. Можеш да придобиеш различна перспектива за музиката и може би да я разбереш малко по-добре”, казва вокалистката Taylor Momsen.