Temples обявиха подробности за четвъртия си албум, озаглавен “Exotico”, който е продуциран от Sean Ono Lennon и ще излезе на 14 април.

Това не е първият път, когато бандата работи с Lennon – те си сътрудничат за излезлия през 2020 г. сингъл “Paraphernalia”, след като през 2019 г. се засичат на фестивала Desert Daze в Калифорния. “Exotico” е записан в студио в Ню Йорк и е миксиран от Dave Fridmann (Beach House, Spoon, The Flaming Lips).

Днес бандата сподели и първото парче от албума – “Gamma Rays”, за което фронтменът James Bagshaw каза: “В куплетите говорим за величието на природата, но в припева това се обръща – звучи като радостна лятна песничка за припичане на слънце, но всъщност гама лъчите убиват. Тоест песента е за това противопоставяне на красотата и опасността на природата.”

Докато създават “Exotico”, Temples научават за феномена на островите фантоми – земи, които присъстват на картата за определен период от време, но които впоследствие се оказва, че не съществуват и са били мираж или просто измислица. Действието в албума на групата се развива именно на такъв невъзможно утопичен остров. Басистът Thomas Walmsley коментира: “Има толкова много влияния измежду песните, което е резултат от свободата в студиото и това, че бяхме възможно най-спонтанни.”

“Научихме се да виждаме магията в грешките и в непредвидимостта на инструментите или собствения ми глас. Това ни научи да не ни е толкова грижа в кой жанр е нещо или изобщо да спрем да се притесняваме. Жанрът винаги трябва да бъде простоTemples”, добави Bagshaw.

Temples: “Exotico”

1. Liquid Air
2. Gamma Rays
3. Exotico
4. Sultry Air
5. Cicada
6. Oval Stones
7. Slow Days
8. Crystal Hall
9. Head In The Clouds
10. Giallo
11. Inner Space
12. Meet You Maker
13. Time Is A Light
14. Fading Actor
15. Afterlife
16. Movements Of Time