Съобщението идва само дни преди турнето на групата със Static-X

Индъстриъл ветераните Fear Factory разкриха името на новия си певец, който ще замени фронтмена/основател Burton C. Bell, който се раздели с групата през 2020 г.

Време е да представим на света нашия нов вокалист“, заяви китаристът Dino Cazares в прессъобщение. „Търсенето беше дълго и щателно, но съм сигурен, че намерихме точния човек“. Името на новия фронтмен е Milo Silvestro, бивш вокал на Dead Channel.

Silvestro добавя: „Това е огромна възможност за мен. Фен съм на групата от много години и се чувствам много сюрреалистично, но се вълнувам да бъда част от нея. Знам, че трябва да запълня някои масивни позиции, но съм тук, за да го направя по възможно най-добрия начин и да отдам справедливост на вокалното наследство на тази легендарна група.

Разкритието идва само няколко дни преди Fear Factory да тръгнат на турне в Северна Америка със Static-X. Турнето стартира тази събота (25 февруари) в Сан Франциско.

Cazares каза още: „Това е голяма седмица за нас във Fear Factory, тъй като правим последните си приготовления за нашето завръщане на сцената на турне в САЩ, започващо на 25 февруари на турнето „Rise of the Machine“. Нямаме търпение да излезем на пътя и да започнем да ритаме задници”.

Когато си тръгва от Fear Factory, Bell цитира „токсична драма, последователна поредица от нечестни представяния и неоснователни обвинения от минали и настоящи членове на групата, в която избирам да не участвам“.

Вижте мини-документален филм, представящ Milo Silvestro като новия певец на Fear Factory, както и плаката за турнето „Rise of the Machine“ (с участието на Fear Factory, Static-X, Dope, Mushroomhead и Twizted) по-долу.