Снимка на AC/DC заедно с вокалиста Brian Johnson, басиста Cliff Williams и барабаниста Phil Rudd бе качена преди минути в каналите на групата в социалните мрежи, което потвърждава слуховете, че групата се завръща!

След като на 28 септември в своите социални мрежи публикуваха кратко видео с емблематичното лого на бандата, австралийските рок гиганти намекнаха за заглавието на продължението на албума “Rock Or Bust” от 2014 г., със стартирането на чисто нов уебсайт. В него има и форма за записвания със заглавие “Power Up“.

Адресът на уебсайта е включен и в плакат, съдържащ същата моментално разпознаваема мълния и думите „Are you ready SYD PWR UP“. “Той мистериозно се появи пред старата гимназия на Angus Young, Ashfield Boys.

Всичко това ни кара да мислим, че нов албум на AC/DC ще се появи съвсем скоро и неготово име е “Power Up“. Очевидно, съвсем скоро ще разберем какво са приготвили старчетата-разбойници, може би още този петък? Стискаме палци!

Слухове, че AC/DC са в студио и работят по нов материал циркулират още от 2018-та. Тогава бившият фронтмен Brian Johnson и бившият барабанист Phil Rudd бяха забелязани заедно във Warehouse Studios в канадския град Ванкувър, където рок иконите са записвали своите албуми през последните две десетилетия. Ден по-късно в същото студио бяха забелязани Angus Young и Stevie Young.

Johnson бе принуден да напусне групата през 2016-та заради проблеми със слуха, а Rudd се оттегли през 2015-та заради проблеми със закона.