Световноизвестната продукция Led Zeppelin Symphonic ще изнесе само един спектакъл в България, на 26 юни 2022 г., и изборът точно на Пловдив никак не е случаен.

След два триумфални, разпродадени концерта миналата година в открития театър Odeon at Acropolis в Атина, мениджмънтът на турнето моментално се съгласи да дойде у нас, разбирайки, че имаме също толкова уникален, запазен Античен театър!

„Това – казаха ни хората от Live People Agency – e съвършената сцена за тази невероятна комбинация от вокалисти, рок група и симфоничен оркестър.”

Грандиозният симфоничен рок спектакъл ще представи най-великите хитове на Led Zeppelin, с нов аранжимент, сред които Whole Lotta Love, Black Dog, Kashmir, Rock & Roll, Dazed & Confused и, разбира се, Stairway To Heaven.

Своеобразното музикално пътешествие в невероятната атмосфера на Античния театър ще събере елитни музиканти (5-членна рок група и 4 соловокалисти) от лондонския Уест Енд, плюс пълната мощ на оркестъра на Софийската филхармония. На пулта отново (както през май в НДК в София) ще е прочутият диригент Ричард Сидуел, работил с едни от най-големите имена на световната музикална сцена, като Сара Брайтман и много други.

Безспорно, водещата фигура в квартета вокалисти е Питър Елдридж (който вече ни изуми с пеенето си в шоуто Queen Symphonic), който е и фронтмен на прочутата далеч отвъд Обединеното кралство трибют група Hats Off To Led Zeppelin. Дългокосият, татуиран Елдридж е абсолютна рок звезда, но пее и на театрална сцена, а през 2013 г. бандата му печели конкурса UK National Tribute Awards и е единствената трибют група в Англия, спонсорирана от гиганта Marshall. Накратко, Питър е супер експерт и тотално отдаден фен на музиката на Zeppelin, лично се познава с Плант и Пейдж, и наистина може да предложи на феновете на тази титанична група едно магическо изживяване, което ще им позволи да се докоснат до музиката на Led Zeppelin както никога досега.

Билети за шоуто можете да намерите:
• онлайн на bilet.bg
• в билетен център на община Пловдив
• на касата пред Античния театър в деня на концерта