Monster Magnet работят от декември по своя единадесети албум, “A Better Dystopia“, един от най-очакваните албуми за 2021-ва. Той е продуциран от Dave Wyndorf и Bob Pantella и ще бъде издаден на 21 май от Napalm Records.

A Better Dystopia” кани слушателите директно в ума на легендата Dave Wyndorf и представя колекция от прото-метъл, хард рок и сайкъделик кавъри. Отличният и също толкова неясен избор на песни отдава почит на някои любими парчета и вдъхва на познатите мелодии нов дух. В първия албум с кавъри освен Wyndorf свирят Phil Caivano, Bob Pantela, Garrett Sweeney и Alec Morton.

Албумът стартира с монолог на класическия американски радио диджей Dave Diamonds – направил толкова много за популяризирането на раните acid-rock и сайкъделик банди в края на 60-те и началото на 70-те. Същинското начало обаче е класиката на Hawkind „Born To Go“. Парчета като изключителното „Mr Destroyer“ (Poo-Bah) могат да се похвалят със завихрящи се рифове, а вокалните партии идват с почти визионерско въздействие.

Motorcycle (Straight To Hell)” на Table Scraps дава необходимата олд-скуул пънк дивотия и прилича на кръстоска на Iggy Pop с Motörhead. Гръмотевичната версия на хард рок класиката „Learning To Die“ (Dust) и изразителната интерпретация на епоса „Solid Gold Hell“ (The Scientist) издърпват слушателя директно в дълбините на заешката дупка. Като за последно, албумът експлоадира с версия на “Welcome To The Void” на Morgen, като не оставя на слушателите друга възможност, освен да си го пуснат пак от самото начало.

Ето го новото “Motorcycle (Straight to Hell)“:

Monster Magnet: “A Better Dystopia

 1. The Diamond Mine (Dave Diamond)
 2. Born To Go (Hawkind)
 3. Epitaph For A Head (JD Blackfoot)
 4. Solid Gold Hell (The Scientists)
 5. Be Forewarned (The Macabre)
 6. Mr. Destroyer (Poo-Bah)
 7. When The Wolf Sits  (Jerusalem)
 8. Death (The Pretty Things)
 9. Situation (Josephus)
 10. It’s Trash (The Cave Men)
 11. Motorcycle (Straight To Hell) (Table Scraps)
 12. Learning To Die (Dust)
 13. Welcome To The Void (Morgen)