След месеци на очакване, след няколко издадени сингъла, през април калифорнийската рок банда Papa Roach издаде новия си албум “Ego Trip”.

Миналия май Shaddix разговаря с радио станцията FM99 WNOR за решението на бандата да пусне следващия си албум чрез собствен лейбъл. На въпроса как направиха тази стъпка, Jacoby отговори: “Преди, когато бяхме с DreamWorks Records — това беше точно след като пуснахме албума ‘Infest’ — имахме сделка с бандата Alien Ant Farm. Казахме си, ‘Който първи получи договор, да опита да направи бранд, филиал на звукозаписната компания, с който да издаваме музика‘. Спазихме това обещание и направихме звукозаписната компания New Noise Records. И това беше през 2001. Няколко години и звукозаписни компании по-късно издадохме най-големите си хитове с Better Noise Music, последната звукозаписна компания, с която работихме. Бяхме в преговори и си мислехме, ‘Добре. Ще продължим ли с тази компания?‘, с която имахме много голям успех и от която научихме много важни неща и мога да кажа само хубаво за тях. Но си помислихме, ‘Добре. Нека го обсъдим и преценим имаме ли каквото е необходимо да го направим сами, да сме независими‘. Проведохме срещи и решихме за Warner/ADA, с които имаме наш звукозаписен лейбъл и работим с хората им за промо и всички такива неща. Но ние сме звукозаписната компания. Използваме знанията си през годините, които сме събрали с екипа ни, да поемем управлението сами. И е много вълнуващо, малко плашещо. Защото не знаеш. Но знаете ли какво? Усещам, че не можем да се провалим“.

Той продължава: “Сещате ли се, когато интуицията ви казва нещо? Правили сме това, знаем много, знаем какво искат феновете ни, знаем какво ние искаме, знаем какво ни вдъхновява, знаем какво ни пали, и знаем, че имаме фен база, която ни обича. Хайде да го направим. Имаме и чудесни отношения с радиостанциите. Току-що стигнахме до No. 1 в рок радиото след повече от 20 години. И си казвам, ‚Знаете ли какво? Мисля, че можем да го направим‘. И ето че направихме скока. P-Roach имаме работещата New Noise Records“.

Що се отнася до това какво е необходимо за издаване на албум без участието на външна звукозаписна компания, Jacoby казва: “След разговора, с бандата приключихме креативните дискусии за корицата на албума и подготовката за снимки и всички такива неща. Много е готино. Различно креативна прогресия в направата на албум. Имаме музиката, но после говорим за маркетинг, музикално видео, снимки, различни начини за опаковане на албума – намираме се в процеса на всичко това. И наистина му се наслаждавам, забавен процес е. И е страхотно да мечтаеш за някакви неща и после да ги сбъднеш. Случва се и наистина обичам този момент“.

Алъмът, който съдържа и вече издадените сингли “Swerve”“Dying To Believe”“Kill The Noise” и “Stand Up”, бе пуснат на пазара на 8 април 2022 чрез New Noize Records.

Преди минути бе публикувано и новото официално видео на бандата, “Ego Trip“. То е режисирано от Bryson Roatch и заснето в Мексико сити:

Последният албум на Papa Roach, “Who Do You Trust?“, излезе през януари 2019. Дискът е продуциран от Nick “RAS” Furlong и Colin Cunningham, освен песента “Top Of The World”, която е продуцирана от Jason Evigan.

Papa Roach – “Ego Trip

1. Kill The Noise
2. Stand Up
3. Swerve feat. Jason Aalon of Fever 333 & Sueco
4. Bloodline
5. Liar
6. Ego Trip
7. Unglued
8. Dying To Believe
9. Killing Time
10. Leave The Light On
11. Always Wandering
12. No Apologies
13. Cut The Line
14. I Surrender

В началото на 2023 групата тръгва на турне с Falling In ReverseHollywood Undead и Escape The Fate:

02/01 Rochester, NY – Main Street Armory
02/02 Hamilton, ON – FirstOntario Centre
02/04 Chicago, IL – Byline Bank Aragon Ballroom
02/05 Lexington, KY – Rupp Arena
02/07 Huntsville, AL – Von Braun Center Arena
02/08 Biloxi, MS – Mississippi Coast Coliseum
02/10 Johnstown, PA – 1st Summit Arena
02/11 Greensboro, NC – Greensboro Special Events Center
02/13 Youngstown, OH – Covelli Centre
02/14 Kalamazoo, MI – Wings Event Center
02/16 Wichita, KS – Hartman Arena
02/18 Irving, TX – The Pavilion at Toyota Music Factory
02/19 Houston, TX – 713 Music Hall
02/21 Rio Rancho, NM – Rio Rancho Events Center
02/22 Colorado Springs, CO – Broadmoor World Arena
02/24 Missoula, MT – Adams Center
02/27 Edmonton, AB – Edmonton Convention Centre
02/28 Calgary, AB – Big Four
03/02 Abbotsford, BC – Abbotsford Centre
03/03 Portland, OR – Veterans Memorial Coliseum
03/05 Seattle, WA – Angel of the Winds Arena