PJ Harvey пусна кавър версия на “Who By Fire” на Leonard Cohen, записана заедно с композитора Tim Phillips за новия сериал на Apple TV+ “Bad Sisters”.

Работата с Tim Phillips по новия сериал Bad Sisters ми хареса изключително много. Когато изпълнителният продуцент Sharon Horgan се свърза с мен, веднага се съгласих да се включа, тъй като следя проектите ѝ и съм ѝ фен от години. Радвам се, че сега работя с нея“, сподели PJ Harvey.

За самата песен PJ Harvey каза: “Звукозаписната сесия беше истинско удоволствие. Предварително бях говорила с Sharon и си изясних защо тя чувстваше, че текстът на песента е толкова подходящ за сериала, но също разбрах кои от нюансите в изпълнението на Leonard тя харесва най-много, за да се опитам да ги възпроизведа, но по мой си начин. Работихме заедно с Tim Phillips, като процесът беше вдъхновяващ и вълнуващ и премина много гладко“.

Чуйте кавър версията на “Who By Fire” тук:

Освен интерпретацията на “Who By Fire” PJ Harvey композира и основната музикална тема на сериала и допринася за саундтрака му с неиздаван досега материал.

Наскоро в интервю за Rolling Stone PJ Harvey заяви, че е много доволна от записите на наследника на “The Hope Six Demolition Project” (2016), който трябва да излезе през лятото на 2023 г.