Paramore обявиха подробности за техния дългоочакван шести албум – той се казва „This Is Why“ и можете да гледате видеото към заглавната му песен по-долу.

Продължението на „After Laughter“ от 2017 г. ще излезе на 10 февруари 2023 г. чрез Atlantic (предварителни поръчки – тук), като групата се завръща на сцената този уикенд (2 октомври), за да започне серия от интимни концерти в Северна Америка.

Новият албум е продуциран в Лос Анджелис от Carlos de la Garza и ще включва десет песни, въпреки че официален списък с песни все още предстои да бъде разкрит.

Говорейки за заглавната песен на албума, вокалистката Hayley Williams каза: „This Is Why беше последната песен, която написахме за албума. Честно казано, бях толкова уморена да пиша текстове, но Taylor убеди Zac и мен, че трябва да работим върху тази последна идея. Това, което излезе от него, беше заглавната песен за целия албум.

Това обобщава множеството нелепи емоции, влакчето на живота през 2022 г. Човек би си помислил, че след глобална пандемия с шибани библейски размери и предстоящата гибел на умираща планета, хората биха открили дълбоко в себе си да бъдат по-мили или по-съпричастни или нещо подобно.“

Официалният видеоклип към „This Is Why“ беше заснет в Малибу, Калифорния и режисиран от фронтмена на Turnstile Brendan Yates. Williams казва: „Беше толкова приятно да работим с Brendan. Познавам момчетата от Turnstile от известно време и бях толкова развълнувана, че нашите светове се сблъскаха по този начин. Има страхотно родство между начина, по който нашите банди правят нещата… Надяваме се, че в даден момент ще можем да свирим концерти с тях.“

През януари Paramore разкриха, че са в студио и работят върху последващ запис. През лятото фронтдамата сподели, че шестият пълнометражен албум на Paramore е вдъхновен отчасти от Bloc Party. Williams обясни по това време, че тя и York са си припомняли някои от най-ранните си влияния, преди да започнат да пишат албума. Но триото каза, че това не означава непременно, че ще издадат „завръщане към емо“ запис.

Новината за новия сингъл дойде преди десет дни, тогава групата показа и официалното оформление на предстоящия сингъл. Тогава седмица Williams, Taylor York и Zac Farro използваха различна част от изображението като съответните си нови профилни снимки в социалните мрежи.

Кадърът показва как групата притиска лицата си към прозорец, покрит с конденз. Вижте туита на съобщението по-долу.