Специалните гости на турнето ще бъдат The Strokes, A$AP Rocky, Beck, Anderson .Paak & The Free Nationals, HAIM, St. Vincent, Thundercat и King Princess.

Обиколката на 32-града в световното турне започва в събота, 4 юни на Estadio La Cartuja в Севиля, Испания със спирки в Лондон, Париж, Дъблин, Лос Анджелис, Чикаго, Ню Йорк и много други, преди да приключи в Арлингтън на 18 септември. Турнето е продуцирано от Live Nation. Пълните дати и подробности за турнето са по-долу.

Турнето през 2022 г. ще отбележи завръщането на китариста John Frusciante в групата, като RHCP ще изпълняват хитове от цялата си кариерата, както и нова музика от предстоящия си албум.

Новината отново бе оформена като емисия на канала KHOT – водещите Johnson Hammerswaddle, Todd The Squirrel и Randy Raindrops (в ролите – Anthony Kiedis, Flea и Chad Smith) потвърдиха, че RHCP ще бъдат на турне в “целия свят” през 2022-ра:

Europe

Sat Jun 04 – Seville, Spain – Estadio La Cartuja De Sevilla=   

Tue Jun 07 – Barcelona, Spain – Estadi Olimpic=

Fri Jun 10 – Nijmegen, Netherlands – Goffertpark=    

Wed Jun 15 – Budapest, Hungary – Puskas Stadium=     

Sat Jun 18 – Firenze, Italy – Firenze Rocks (festival date)

Wed Jun 22 – Manchester, UK – Emirates Old Trafford= 

Sat Jun 25 – London, UK – London Stadium~

Wed Jun 29 – Dublin, Ireland – Marlay Park~

Fri Jul 01 – Glasgow, UK – Bellahouston Park~

Sun Jul 03 – Leuven, Belgium – Rock Werchter (festival date)

Tue Jul 05 – Cologne, Germany – RheinEnergieStadium= 

Fri Jul 08 – Paris, France – Stade de France~

Tue Jul 12 – Hamburg, Germany – Volksparkstadion=

North America

Sat Jul 23 – Denver, CO – Empower Field at Mile High*

Wed Jul 27 – San Diego, CA – Petco Park*

Fri Jul 29 – Santa Clara, CA – Levi’s Stadium+

Sun Jul 31 – Los Angeles, CA – SoFi Stadium+

Wed Aug 03 – Seattle, WA – T-Mobile Park^

Sat Aug 06 – Las Vegas, NV – Allegiant Stadium^^
Wed Aug 10 – Atlanta, GA – Truist Park^

Fri Aug 12 – Nashville, TN – Nissan Stadium^

Sun Aug 14 – Detroit, MI – Comerica Park^

Wed Aug 17 – E. Rutherford, NJ – Metlife Stadium^

Fri Aug 19 – Chicago, IL – Soldier Field^

Sun Aug 21 – Toronto, ON – Rogers Centre^

Tue Aug 30 – Miami, FL – Hard Rock Stadium^

Thu Sep 01 – Charlotte, NC – Bank of America Stadium^

Sat Sep 03 – Philadelphia, PA – Citizens Bank Park^

Thu Sep 08 – Washington, DC – Nationals Park^

Sat Sep 10 – Boston, MA – Fenway Park# (on sale date TBA)

Thu Sep 15 – Orlando, FL – Camping World Stadium^    

Sun Sep 18 – Arlington, TX – Globe Life Field^

=with special guests A$AP Rocky and Thundercat

~with special guests Anderson .Paak & The Free Nationals and Thundercat

*with special guests HAIM and Thundercat
+with special guests Beck and Thundercat

^with special guests The Strokes and Thundercat

^^with special guests The Strokes and King Princess

#with special guests St. Vincent and Thundercat

В съобщение за пресата се добавя, че „стартират всички цилиндри, сърцата им са пълни и са решени да отприщят безкрайна река творчество и да разтърсят вашия свят. Групата е благодарна, че работи с Live Nation в това начинание. Всички дати от турнето, информация за продажбите, поддръжащите банди и друга информация ще бъдат обявени скоро”.

“Red Hot Chili Peppers са стара банда и не са паднали просто от камиона с ряпа, но те никога не са били по-развълнувани, ангажирани и устремени, що се отнася до предстоящото турне. Те нямат никакъв интерес да почива на лаврите си, на награди или търговски успехи, това е мисия, те възнамеряват да насочат най-могъщите духове и да дадат всичко, на което са способни”.

През май миналата година Smith каза, че „беше наистина забавно“ да работи отново с китариста John Frusciante. Frusciante се завърна в Red Hot Chili Peppers през декември 2019 г. след уволнението на Josh Klinghoffer, който беше в групата през последните 10 години.

Smith обсъди подновеното сътрудничество на Red Hot Chili Peppers с Frusciante в интервю с Pop Rocks на SiriusXM. Той каза: „Той се върна в групата и това е наистина вълнуващо и забавно, а ние просто продължихме откъдето сме спрели. Познаваме се толкова дълго време – очевидно, повече от 30 години – така че е като да сложим добре износен чифт обувки, които се усещат наистина добре, и се връщаш там и е удобно и малко по-различно, но все пак вършим своето. Така че беше наистина забавно“.

По отношение на плановете на Red Hot Chili Peppers за издаване на продължението на албума „The Getaway“ от 2016 г., Chad каза: „Нямаше бързане със случилото се през последната година. И имаме много нова музика и сме много развълнувани от това, и когато свършихме, всичко е готово, ще го пуснем и ще отидем да свирим на концерти догодина. Очакваме с нетърпение да бъдем отново пред хората, всички го искат толкова много, включително и ние. Не само да издадем нова музика, но и просто да свирим на живо. И това е толкова важна част от житейския опит и да бъдеш група. наистина важно за нас. Щяхме да свирим миналото лято. Но искаме да е безопасно за всички и наистина добро преживяване за всички, затова отложихме всичко, но се връщаме и ще бъде страхотно“.

Frusciante първоначално се присъединява към Red Hot Chili Peppers след смъртта на китариста Hillel Slovak през 1988 г. Този състав записва два изключително успешни албума, които носят популярност на групата: “Mother’s Milk” и “Blood Sugar Sex Magik“. За съжаление, Frusciante изпада в дълбока хероинова зависимост, която го накара да напусне групата по време на турнето в подкрепа на „Blood Sugar Sex Magik“. Той отстъпва китарата за няколко години на Dave Navarro (Jane’s Addiction) и се завръща при тях от 1998 до 2009, свирейки в албумите „Californication“ (1999), „By The Way“ (2002) и „Stadium Arcadium“ (2006), преди да напусне групата отново през септември 2009 г. Josh Klinghoffer бе китарист на чушките от 2009-та до 2019-та, с него те записаха “I’m with You” (2011) и “The Getaway” (2016).

Миналия октомври Frusciante каза пред австралийската радиостанция Double J, че свиренето с неговите съотборници от RHCP Anthony Kiedis, Flea и Chad Smith за пореден път е като „връщане в семейството. Чувствам се изключително удобно с тези хора. Сякаш не беше минало време изобщо, когато започнахме да свирим, почти, с няколко малки изключения, като например как аз и Chad постепенно осъществихме комуникацията си по нов начин“.