След като издадоха “Unlimited Love” през април, Red Hot Chili Peppers обявиха днес, че ще издадат още един двоен албум!

Red Hot Chili Peppers обявиха чисто новия си студиен албум – „Return of the Dream Canteen“, който ще бъде издаден на 14-ти октомври от Warner Records. Изненадващият анонс, който предизвика възторжен отклик, беше направен в „Empower Field“ в Денвър, когато започна северноамериканската част от тяхното аплодирано от критиката и комерсиално успешно глобално стадионно турне.

Новината за предстоящото излизане на „Return of the Dream Canteen“ бележи второто издание на групата за 2022 г., веднага след лидера в класациите, получил платинен статус на продажби – „Unlimited Love“, който беше издаден през април. Това ще бъде и вторият албум на групата, продуциран от Rick Rubin за 2022 г., и ще затвърди репутацията им на група, намираща се в своята връхна точка, яхнала гребена на безспорна творческа вълна.

Албумът ще излезе у нас благодарение на Орфей Мюзик – изключителен лицензиант на Warner Music за България. Предварителни поръчки може да направите тук.

Групата днес сподели и имената на песните в албума с кратко видео в социалните мрежи:

Продължавайки да печели фенове от различни поколения, групата изнесе серия от разпродадени концерти във Великобритания/ЕС по-рано тази година, включително две вечери на London Stadium. „Горещ европейски тъчдаун от калифорнийските легенди“ – CLASH

Тръгнахме да търсим себе си като групата, която по някакъв начин винаги сме били. Свирехме просто за удоволствие и научихме някои стари песни. Не след дълго започнахме мистериозния процес по създаването на нови песни – красиво късче химия, до което сме се докосвали стотици пъти. След като открихме този нестихващ поток от звук и въображение, ние просто продължихме да копаем. С времето, разтягащо се като ластик на голямо бельо, нямахме причина да спрем да пишем и да свирим. Беше като сън. В крайна сметка нашата променлива обич един към друг и магията на музиката ни бяха дарили с повече песни, отколкото знаехме какво да правим. Е, разбрахме го. 2 двойни албума, издадени един след друг – вторият от които е също толкова значим, колкото и първия. „Return of the Dream Canteen“ е всичко, което сме и някога сме мечтали да бъдем. Опакован е. Създаден е от сърце, искрено ваши, Red Hot Chili Peppers.“

Red Hot Chili Peppers ще продължат турнето си в Калифорния със специално изпълнение на стадион „SoFi“ в родния град – Лос Анджелис, след това през Чикаго, Торонто и други, преди да приключат северноамериканската част в Арлингтън, Тексас в неделя (18-ти септември) на стадион „Globe Life Field“. Някои от най-аплодираните, еклектични и значими изпълнители от различни жанрове – включително „HAIM“, Beck, Thundercat, „The Strokes“, King Princess, St. Vincent и Post Malone , ще се присъединят към групата на определени дати.

Бандата започна европейския етап на глобалното си стадионно турне миналия месец на „Estadio Olímpico de la Cartuja“ в Севиля, Испания в събота (4-ти юни). Концертът отбеляза първото им шоу с китариста John Frusciante от 15 години насам , както и началото на първото стадионно турне на групата.

За повече информация относно новия албум, турнето и билетите, моля посетете https://redhotchilipeppers.com.

Red Hot Chili Peppers: „Return of the Dream Canteen“

01 – Tippa My Tongue
02 – Peace And Love
03 – Reach Out
04 – Eddie
05 – Fake As Fu@k
06 – Bella
07 – Roulette
08 – My Cigarette
09 – Afterlife
10 – Shoot Me A Smile
11 – Handful
12 – The Drummer
13 – Bag Of Grins
14 – La La La La La La La La
15 – Copperbelly
16 – Carry Me Home
17 – In The Snow

Предстоящите концерти на групата:

08/14 Detroit, MI – Comerica Park (with The Strokes and Thundercat)
08/17 East Rutherford, NJ – MetLife Stadium (with The Strokes and Thundercat)
08/19 Chicago, IL – Soldier Field (with The Strokes and Thundercat)
08/21 Toronto, Ontario – Rogers Centre (with The Strokes and Thundercat)
08/30 Miami, FL – Hard Rock Stadium (with The Strokes and Thundercat)
09/01 Charlotte, NC – Bank of America Stadium (with The Strokes and Thundercat)
09/03 Philadelphia, PA – Citizens Bank Park (with The Strokes and Thundercat)
09/08 Washington, D.C. – Nationals Park (with The Strokes and Thundercat)
09/10 Boston, MA – Fenway Park (with St. Vincent & Thundercat)
09/15 Orlando, FL – Camping World Stadium (with The Strokes and Thundercat)
09/18 Arlington, TX – Globe Life Field (with The Strokes and Thundercat)
09/25 Louisville, KY – Louder Than Life Festival (with The Strokes and Thundercat)
01/21 Auckland, NZ – Mt. Smart Stadium (with Post Malone)
01/26 Dunedin, NZ – Forsyth Barr Stadium(with Post Malone)
01/29 Brisbane, AUS – Suncorp Stadium (with Post Malone)
02/02 Sydney, AUS – Accor Stadium (with Post Malone)
02/07 Melbourne, AUS – Marvel Stadium (with Post Malone)
02/12 Perth, AUS – Optus Stadium (with Post Malone)