Досега достъпен само в цифров формат, “The Lockdown Sessions” на Roger Waters ще бъде издаден на винил и CD през юни.

Най-новият албум на Roger Waters, “The Lockdown Sessions“, ще бъде издаден на винил и CD чрез Sony Music на 2 юни.

Албумът, който събира шест песни, записани и споделени по време на пандемията от Covid-19, първоначално беше издаден дигитално в края на миналата година.

Записан от май 2020 г. до 2022 г., албумът включва различни класики на Pink Floyd, записани от Waters у дома, в допълнение към негов собствен солов материал.

Няколко от песните, които Waters преди това сподели в социалните мрежи и YouTube, включват „Vera“, „Bring the Boys Back Home“ и „Mother“ от албума “The Wall” на Pink Floyd от 1979 г., в допълнение към „The Gunners Dream“ и “Two Suns in the Sunset” от 12-ия албум на групата “The Final Cut“, издаден през 1983 г.

Албумът включва песни, записани от Waters и ремастерирани, заедно с наскоро издадената „Comfortably Numb 2022“. Записана по време на частта от неговото турне This Is Not A Drill в САЩ, „Comfortably Numb 2022“ е продуцирана от Waters и Gus Seyffert, който също участва с бас, синтезатор и перкусии в песента.

Продължаваща с точно две минути и половина повече от оригиналната „Comfortably Numb“, която беше шест минути и 22 секунди, новата версия на Waters продължава почти девет минути и е придружена от видео, развиващо се в дистопичен свят на затъмнени изображения на неподвижни тълпи и безлични хора.

По време на локдауна направих демо на нова версия на „Comfortably Numb“ като начало на нашето ново шоу This Is Not A Drill“, каза Waters в изявление. „Свалих го цяла стъпка по-надолу, в ла минор, за да го направя по-тъмен и го аранжирах без сола, освен върху последователността на външните акорди, където има сърцераздирателно красиво женско вокално соло от Shanay Johnson, една от новите ни певици.

Roger Waters “Lockdown Sessions”

1. Mother
2. Two Suns in The Sunset
3. Vera
4. The Gunner’s Dream
5. The Bravery of Being Out of Range
6. Comfortably Numb 2022

Waters също работи върху нов албум, който ще включва скорошния му сингъл „The Bar“, друга песен, която той записа по време на пандемията. Той ще възобнови своето турне This Is Not a Drill през 2023 г. с 40 концерта в 14 европейски държави, което започнa в Лисабон, Португалия на 17 март и ще завърши на 10 юни в Манчестър, Англия.

Apr 21 – Bologna, Italy – Unipol Arena
Apr 23 – Budapest, Hungary – MVM Dome
Apr 25 – Zurich, Switzerland – Hallenstadion
Apr 28 – Bologna, Italy – Unipol Arena
Apr 29 – Bologna, Italy – Unipol Arena
May 03 – Paris, France – AccorHotels Arena
May 04 – Paris, France – AccorHotels Arena
May 07 – Hamburg, Germany – Barclays Arena
May 09 – Cologne, Germany – Lanxess Arena
May 12 – Lille, France – Stade Pierre Mauroy
May 14 – Antwerp, Belgium – Sportpaleis
May 17 – Berlin, Germany – Mercedes Benz Arena
May 21 – Munich, Germany – Olympiahalle
May 24 – Prague, Czech Republic – O2 Arena
May 25 – Prague, Czech Republic – O2 Arena
May 28 – Frankfurt, Germany – Festhalle
May 31 – Birmingham, UK – Utilita Arena
Jun 02 – Glasgow, UK – SSE Hydro
Jun 03 – Glasgow, UK – SSE Hydro
Jun 06 – London, UK – The O2
Jun 07 – London, UK – The O2
Jun 10 – Manchester, UK – Manchester AO Arena