След две години отлагане поради пандемията фестивалът INmusic се завръща с гръм и трясък – дългоочакваното юбилейно издание на INmusic #15 ще се проведе в рамките на 4 фестивални дни и ще включва най-пищната музикална програма в историята на фестивала!

Róisín Murphy грабна вниманието на света като визуално по-изявената половина от дуото Moloko, правещо хитове в началото на 2000-те, чиито хитове в класациите все още заемат почетно място във всеки уважаван плейлист за домашни танци. След разпадането на Moloko, Róisín Murphy се впусна в глобално успешна и многостранна солова кариера, която все още не е достигнала своя зенит. Нейният непредсказуем и експериментален подход към електронната музика беше ясно изразен в дебютния й самостоятелен албум „Ruby Blue“ през 2005 г. и получи всеобщо признание от критиката. Визуално впечатляващият „Overpowered“ последва примера през 2007 г. до търговски успех и още по-критични похвали. Сингъли, музикални колаборации и различни проекти последваха по време на осемгодишно прекъсване. Очарователното EP „Mi Senti“ на италиански език сигнализира за завръщането на Róisín Murphy в студиото и за нова ера на електро-поп експерименти, представена в „Hairless Toys“ през 2015 г. и „Take Her Up to Monto“ през 2016 г. Реинтерпретацията и игривото преплитане на диско, минимал фънк и електро музика отвориха вратите към пълноценния денс клубен звук на „Róisín Machine“, дългоочаквания пети студиен албум, издаден през октомври 2020 г., за да получи възхитителни отзиви и да претендира за титлата на един от най-добрите албуми за годината в световен мащаб. Перфектната музикална обстановка за дългоочаквано събиране с публика на живо и празненство чрез танци с уникалната арт-поп героиня, също ще отбележи впечатляващото юбилейно издание на INmusic фестивал #15!

Róisín Murphy се присъединява към Kasabian, The KillersNick Cave & The Bad SeedsDeftonesRoyal Blood, Idles, White Lies, Fontaines D.C., Gogol Bordello, Amadou & Mariam, Hinds и много други на отложеното издание на INmusic фестивал #15, който ще се проведе на езерото Ярун в Загреб от 20 юни до 23 юни 2022 г. Четиридневни билети за INmusic фестивал #15 се предлагат чрез официалния уебсайт на фестивала само за 84 EUR, както и 7-дневни билети за фестивал за къмпинг само за 35 EUR, докато вече закупените тридневни билети за INmusic фестивал #15, отложен поради пандемията COVID-19, остават валидни и за четирите дати на INmusic фестивал #15 през 2022 г.