Rolo Tomassi представиха още един сингъл от новия си албум – „Where Myth Becomes Memory“.

Първият запис на групата от Шефийлд след „Time Will Die And Love Will Bury It“ (2018) ще излезе на 4 февруари следващата година чрез MNRK и се визуализира от сингъла „Drip“.

Where Myth Becomes Memory“ служи като финална част в една непредвидена трилогия, която започна с „Grievances“ от 2015 г. и продължи с „Time Will Die And Love Will Bury It“ от 2018 г., най-признатият от критиката албум в кариерата на групата досега. Всеки албум на Rolo Tomassi показва признаци на растеж, но „Where Myth Becomes Memory“ служи като кулминация на период на творчество, който издигна Rolo Tomassi до легендарен статут, уникална визия, в която най-дивите, неподвижни звуци могат да съществуват хармонично с епичната кинематографична елегантност.

А вокалистката Eva Spence заявява: “Ние сме развълнувани най-накрая да споделим нова музика, след като прекарахме последните две години в работата по новия си запис. Писането беше от съществено значение за нас през изминалата година поради липсата на концерти, нямаме търпение да се върнем на пътя и се надявам скоро да се видим на живо“.

Ето и новото видео, “Closer“:

Rolo Tomassi: “Where Myth Becomes Memory

1. Almost Always
2. Cloaked
3. Mutual Ruin
4. Labyrinthine
5. Closer
6. Drip
7. Prescience
8. Stumbling 
9. To Resist Forgetting
10. The End Of Eternity 

Турнето на групата през 2022-ра включва следните дати:

02/16 Southampton, UK – The Loft
02/17 Birmingham, UK – Mama Roux
02/18 Sheffield, UK – Network 2 (no Pupil Slicer)
02/19 Glasgow, UK – Cathouse (no Pupil Slicer)
02/21 Nottingham, UK – Rescue Rooms
02/22 Manchester, UK – Club Academy
02/23 Bristol, UK – Fleece
02/24 London, UK – Oval Space