Прочутият датски хард рок певец/композитор Ronnie Atkins (Pretty Maids) обяви предстоящото издаване на третия си студиен албум, “Trinity”, на 13 октомври 2023 г.

Първият сингъл от албума е заглавната песен и днес излиза придружен от видеоклип. Предварителни поръчки тук.

Мисля, че албумът може да се окаже малко по-тежък от предишните, тъй като повечето от песните този път бяха написани на китара, но преди всичко все още е много мелодичен“, казва Atkins за “Trinity”. „Лирично това е до голяма степен за това, което се случва в света днес и това е, което ме вдъхновява. Много от песните също са доста лични и се опитвам да влея малко оптимизъм и в тях.”

Откакто Ronnie Atkins беше диагностициран с четвърти стадий на рак на белите дробове през 2019 г., той не е загубил нито секунда от ценното си време, прекарано в композиране и запис на две много успешни издания – “Make It Count” и дебютния му албум “One Shot” – и двата аплодирани от както критици, така и фенове. Той също така наскоро възобнови концерти на живо в Европа със собствената си група и с проекта Avantasia по целия свят.

Предполагам, че в наши дни имам различна гледна точка за живота, отколкото преди 4 години, и приемам всеки ден с всичко, което върви с него“, казва Ronnie. „Нека добавя към това, че писането на песни и изпълнението на сцена е това, което ме поддържа жив, предполагам. Обичам да се съсредоточавам върху положителните аспекти на живота и да се отдавам на неща, които наистина искам да правя

Печелившият екип не трябва да се променя, така че отново албумът е продуциран от Chris Laney, а Jacob Hansen се грижи за микса и мастеринга.

За мен добрата песен е добра мелодична линия и това до голяма степен проправя пътя за крайния резултат“, заключава Аткинс, обяснявайки, „това е адски добър, солиден мелодичен хард рок албум. Много се радвам за крайния резултат. Надявам се, че феновете ще прегърнат новия албум и че ще мога да представя тези песни на живо през 2024 г. Това е моят план!“

От началото на своето рокендрол пътешествие с Pretty Maids, Ronnie Atkins неизменно дарява фенове с качествен, мелодичен рок и “Trinity” ни дава точно това.

Ronnie Atkins – “Trinity”:

1. Trinity
2. Ode To A Madman
3. Paper Tiger
4. Soul Divine
5. Via Dolorosa
6. Godless
7. Shine
8. If You Can Dream It
9. Sister Sinister
10. Raining Fire
11. The Unwanted
12. What If

Състав:
Ronnie Atkins – вокали
Chris Laney – китара, клавишни
Pontus Egberg – бас
Allan Sörensen- ударни
Marcus Sunesson – китари
Linnéa Vikström Egg – бек вокали

Предстоящи концерти:
3.11 – Helsingborg, Sweden – Tivoli
4.11 – Linnkoping, Sweden – Palasset
9.11 – Copenhagen, Denmark – Amager Bio
10.11 – Hamburg, Germany – Fabrik