_DSC7061Шведското дуо Roxette обяви, че отменя концертите си в Европа това лято и слага край на турнетата си, предаде ДПА. Tова решение е взето след лекарски препоръки към певицата Мари Фредриксон. Нужно е да си почива повече, защото има мозъчен тумор. Диагнозата ѝ е от 2002 г, но явно сега се е наложило да си остане у дома. Последното концертно изпълнение на поп дуото бе през февруари в Кейптаун._DSC7039

“Това бяха изумителни 30 години. Особено горда и благодарна съм, че се завърнах през 2009 г. след сериозно заболяване и отведох още няколко пъти Роксет до различни краища на света”, заявява Фредриксон на сайта на Roxette.
Пер Гесле – другият изпълнител от Роксет, оглавявал класациите със синглите си The Look, Listen to Your Heart, Joyride и It Must Have Been Love, отдаде дължимото на феновете и Фредриксон.

“Мари е богиня на великолепните рок изпълнения и невероятен интерпретатор на моята музика и текст”, каза Пер Гесле за своята партньорка.

Последната част от турнето на дуото по случай 30-годишнината от основаването му трябваше да започне с концерт през юни в Швейцария и да приключи с шоу в Москва през септември.

_DSC7196