Santana ще пусне ново EP, “In Search of Mona Lisa”, на 25 януари и това ще бъде първият му запис за Concord Records.

Това е първо издание след “Power Of Peace”, съвместния проект с Isley Brothers от 2017-та. Нов албум, продуциран от Рик Рубин, също се очаква през това лято.

EP-то, което може да поръча на CD и винил в официалния сайт на Santana, включва три нови записа, заедно с допълнителни версии на две от песните. Първите две парчета, “Do You Remember Me” и “In Search of Mona Lisa“, са вдъхновени от пътуване до Париж, където Карлос Сантана видял известната картина. Няколко месеца по-късно той се събудил от сън с готови текстове в главата си.

„Това беше първият път, когато се събудих и текстовете бяха в главата ми, съвсем завършени“, каза той. – “Можех просто да напиша песните”.

Третата песен, “Lovers From Another Time“, включва легендарния джаз басист Ron Carter. Narada Michael Walden е продуцирал EP-то и участва в записите на клавишни, бас и барабани.

“Carlos Santana е изключителен артист. Разпознаваем заради типичния си звук и признат за един от най-добрите китаристи на всички времена, неговите мелодиии и способността да слива музикалните жанрове вдъхновяват всички ни”, казва John Burk, президент на Concord Records. “Ние сме развълнувани да посрещнем Carlos в семейството на Concord и да очакваме с нетърпение неговото творчество, любопитство и страст”.

Santana, “In Search of Mona Lisa“:
1. “Do You Remember Me”
2. “In Search of Mona Lisa”
3. “Lovers From Another Time”
4. “Do You Remember Me” (Edit Version)
5. “In Search of Mona Lisa” (Edit Version)