Sleeping With Sirens ще издадат петия си студиен албум “Gossip” на 22 септември през Warner Bros. Records.

Продуциран от David Bendeth (Paramore, All Time Low), албумът е изпълнен със заразителни рифове, пленяващ бийт и чувствения глас на певеца Kellin Quinn. Колекцията събира на едно място 11 песни и отвежда Sleeping With Sirens в нова ера в кариерата им, но същевременно запазва уникалния им дух, привлякъл милиони слушатели към творчеството им след издаването на дебютния им запис през 2010. Първият сингъл от новия им проект “Legends” е триумфираща, подканваща меломаните да слушат песен, и идва с текстово видео. Песента беше обявена за официалния химн на отбора на САЩ за олимпийските и пара олимпийските зимни игри през 2018.

“Gossip” вече е достъпен за предварително поръчване във всички дигитални платформи. Ексклузивен червен винил и CD/дигитална версия, включваща две бонус парчета, ще бъдат достъпни за феновете, които искат да заявят предварително своето копие, заедно с мърчандайз на https://s-w-s.io/gossipas.

В “Gossip” Sleeping With Sirens достигат артистичните висоти, към които се целят от издаването на дебютния си албум преди близо 10 години. „Най-накрая успяхме да уловим атмосферата на лайв изпълненията с Bendeth”, обясни фронтменът на групата Kellin Quinn. „Има доловима продукция, но през нея се прокрадва суровостта на записа. Музикално, имам чувството че това е първият ни запис, който звучи точно като „нас”. Поехме някои рискове, експериментирахме, и продължихме да правим това, което ни се отдава най-добре – да създаваме изкуство. Нещо ново е. Има автентичен звук, към който се стремяхме през цялото това време.”

Sleeping With Sirens – Kellin Quinn [вокали, кийборд], Jack Fowler [водеща китара], Nick Martin [акустична китара], Justin Hills [бас] и Gabe Barham [барабани] — завладяха сцената като едни от най-влиятелните изпълнители на алтернативната рок сцена, продавайки впечатляващите 1,5 милиона албума по света, с над 400 милиона преслушвания в Spotify и над 350 милиона преглеждания на видеата им в YouTube. С издаването на дебютния им албум от 2010 “With Ears to See and Eyes to Hear”, бандата почти незабележимо избутва границите на възможното, представяйки деликатни „удари” с великолепни мелодии и музикалност, привлякла верни фенове, нарекли се “Strays”. С дебютиралия на 3 място в Billboard Top 200 “Feel” от 2013, до последвалия през 2015 “Madness”, дебютирал в челните 15, Sleeping With Sirens си печелят единодушното признание на фенове и критици, като The New York Times се впечатляват от начина, по който в музиката им са преплетени нежност и страдание, а Alternative Press ги обявиха за Artist Of The Year за 2014 на церемонията по връчването на Alternative Press Music Awards, и са ги слагали на корицата си цели шест пъти. Sleeping With Sirens са оглавявали разпродадени концерти по целия свят и са се качвали на сцените на някои от най-престижните фестивали, включително Warped Tour и Reading & Leeds.

Албумът “Gossip” на Sleeping With Sirens ще бъде на музикалния пазар от Орфей Мюзик, изключителен лицензиант на Warner Music International.

Слушайте песента “Legends” в Spotify и в Apple Music

Tracklisting:
1. Gossip
2. Empire To Ashes
3. Legends
4. Trouble
5. One Man Army
6. Cheers
7. Closer
8. Hole In My Heart
9. I Need To Know
10. The Chase
11. War