Финландската петорка Sonata Arctica нямат нужда от представяне: освен че оказват значително влияние върху пауър/мелодик метъл сцената, те са група, известна не само с постоянното издаване на студийни албуми с високо качество, но и с експериментите си и излизането от музикалната си зона на комфорт.

Най-вече в резултат на уместно наречените турнета „Acoustic Adventures“, но също и с издаването на „Volume One“ – първият им акустичен албум, който видя бял свят в началото на 2022 г. днес Sonata Arctica с удоволствие обявиха, че продължението и втората глава на гореспоменатия запис ще бъде издадено на 30 септември 2022 г. чрез Atomic Fire – за да завършат тази специална сага и най-накрая да отпразнуват началото на тяхното следващо, многократно отлагано пътуване “Acoustic Adventures”. Всички дати можете да намерите на www.sonataarctica.info/tour

Подобно на първата част, новото предложение е записано и продуцирано от Mikko Tegelman заедно с групата в Studio57, Финландия, а обложката е проектирана от Janne Pitkänen.

Предварителните поръчки, както и първият дигитален сингъл, акустичната версия на любимата на феновете „I Have A Right“, ще бъдат достъпни след една седмица, в петък, 12 август. Запазете песента тук.

Тази акустична форма на Sonata Arctica бавно се подготвя от години“, коментира вокалистът Tony Kakko и обяснява: „Първата ѝ проява, освен малкото акустични версии на песните, издадени през годините, беше „Acoustic Adventures Tour“ през 2019 г., което се оказа голям успех, като даде идеята тези песни да бъдат записани и издадени в албум. Или два албума, поне за начало. Нашите песни винаги са били базирани на красиви мелодии, което улеснява трансформирането им в акустична форма. Трябва да спомена, че много от песните работят толкова добре облечени в акустични дрехи“.

Sonata Arctica: “Acoustic Adventures – Volume Two”

01. I Have A Right
02. Black Sheep
03. Half A Marathon Man
04. Broken
05. Letter To Dana
06. FullMoon
07. Shamandalie
08. San Sebastian
09. Gravenimage
10. Flag In The Ground
11. My Land
12. Victoria’s Secret

Sonata Arctica ще свирят на 20 ноември 2022 в Joy Station: