След невероятното си представяне на Rock In Rio със Steve Vai, Living Colour решиха да пресъздадат тази енергия с презаписана версия на тяхната класика “Cult of Personality” с участието на Steve Vai.

Новата версия вече е на пазара и е достъпна навсякъде, където купувате и стриймвате музика. Песента беше финалът на техния сет Rock In Rio, където присъстваха 100 000 души и цялата публика беше фиксирана върху изпълнението на бандите и пееше всяка дума на най-емблематичната песен на бандата.

Китаристът и съосновател на Living Colour Vernon Reid заявява: „В чест на 30-ата годишнина от първото появяване на Living Colour в Бразилия, което също беше първото живо участие на Doug Wimbish с групата, ние издаваме специална версия на изданието на “Cult of Personality”, включваща нашия специален гост в Рио де Жанейро, нашият скъп приятел, необикновеният г-н Steve Vai на китара. Песента е миксирана от оригиналния продуцент г-н Ed Stasium.”

„Cult of Personality“ е началната песен и втори сингъл от дебютния им албум “Vivid” (1988). Издадена е на 14 юли 1988 г. и достига номер 13 в US Billboard Hot 100 и номер 9 в класацията Billboard Album Rock Tracks. Печели наградата Grammy за най-добро хард рок изпълнение на 32-рите годишни награди Грами. Mузикалното видео спечели MTV Video Music Award за най-добро видео на група и MTV Video Music Award за най-добър нов изпълнител.

Поръчайте песента тук, слушайте новата версия и вижте запис от Рио по-долу: