На 30 май 2017 год. Цветан Недялков, Иван Лечев и Веселин Койчев ще представят част от нов албум на триото “Акустично трио 3000”

Цветан Недялков, Иван Лечев и Веселин Койчев – трима големи български музиканти, китаристи на световно ниво, импровизатори от най-висока класа, легенди в родната поп, джаз и рок-история ще направят концерт във втория ден на Sofia GuitArt Fest, където ще представят част от парчетата, заложени в предстоящият им албум.

В България триото вече е запазена марка, билетите за концертите им свършват бързо. Истинските ценители на живата музика оценяват изпълнителското им майсторство, а то е постижение. А сцените в родината са тесни за възможностите на тримата. На международния пазар и размахът и силата им са по-големи. Престижът „български китаристи в листата на великите по света” също не е за подценяване. Факт е, че композитори и певци се отнасят с респект и уважение към уменията на Цецо, Иван и Веско – тримата топ китаристи в България.

Сцената събира тримата виртуози на случайна среща става в Пловдив. Естествено, събира ги страстта към китарата, любовта към музиката, професионализмът и всеотдайността в името на изкуството. Така се ражда “Акустично трио 3000”. Скоро се появява дебютният албум „Йо Хо” – на името на създателя на формацията – Йохан Девлетян. През 2012 година албумът печели международната награда на независимия американски лейбъл “Indi acoustic” за най-добър инструментален албум на годината при тежка конкуренция, където са представени 600 албума от цял свят.

“Акустично трио 3000” се ражда случайно. Събират се инцидентно – поканени на концерт от Йохан Девлетян, който решава да събере музикалните вкусове на тримата китаристи. Цецо е китарист в Куку бенд. Иван Лечев – в група ФСБ и в момента е жури в култовото музикално предаване Гласът на България. Те са звезди и на телевизионния екран. Веско Койчев не е пред прожекторите, но биографията му на музикант не отстъпва на колегите. Той е един от легендарната група „Бели, Зелени, Червени” и създател на първата група, която смесва фолклор и джаз у нас ”Джаз линия”.

В момента тримата китаристи подготвят нов албум, част от който ще представят в рамките на Sofia GuitArt Fest.

Концертът им ще бъде на 30 май, в София Лайф Клуб от 20:00 ч.
Билетите са на цена от 20 лева, в мрежата на Евентим и 25 лева на място.