Arte Feastival 2022 – семейният фестивал на България, който ще се проведе във Велинград на 26-28 август, добавя още световни имена към своя афиш.

Към  изданието тази година и вече обявените артисти ZAZ, Emir Kusturica & The No Smoking Orchestra, N.O.H.A., Kosheen, S.A.R.S., Amparanoia, Gipsy Groove, Sister Bliss от Faithless, се присъединяват още имена, любими на българската и световната публика.

The Cardigans, John Newman, Bomfunk MC’s, Leeroy Thornhil, Delinquent Habits и Regard са новите потвърдили артисти за второто издание на Arte Feastival 2022.

The Cardigans

Шведската петорка от Малмьо се завръща в страната ни за участие на най-яркия фестивал у нас – Arte Feastival 2022. Maлко са изключителните албуми в историята на музиката, емблема за цяло десетилетие – “Gran Turismo” на The Cardigans е именно такъв – с „всяка песен-хит“ статус. Групата печели световна популярност на истински поп звезди с категоричните си хитове: „Lovefool“, „My Favorite Game”, “Erase/Rewind”.

John Newman

Сурови, мощни вокали, комбинирани с поп музика за нон-стоп танци – това прави британския певец John Newman идеален за фестивален герой. След нужна лична пауза и последвал силен рестарт, артистът и композитор, трикратно оглавявал класациите на Острова, споделя, че се чувства напълно презареден, съвсем различен човек, в музикален и личен аспект, готов да се справи с всичко по пътя си с много нова музика. Последният му сингъл “Waiting For A Lifetime”доказва това безапелационно.

Bomfunk MC’s

Ако сте слушали радио или гледали MTV през последните 20 години, няма как да не сте чували заразителните хитове от албума им „In Stereo“ – “Freestyler”, “Uprocking Beats” и “B-Boys & Flygirls”. Финландска хип-хоп група, е активна отново! Във Велинград идват в състав – фронтмена на групата B. O. Dubb (Raymond Ebanks, преди познат като “B.O.W.“), и главният продуцент – Jaakko Salovaara, още известен като “JS16”.

Delinquent Habits

Хип-хоп легендите под шапката на „spanglish” рап крюто, Delinquent Habits идват в България с торба хитове, нови песни и пълни с текила чаши.

Към програмата на Arte Feastival 2022 се включват ощедийп хаус диджеят от Косово, автор на абсолютния световен хит “Ride It” Regard икосмополитният Leeroy Thornhil откултовите The Prodigy, който неведнъж в запалвал дансинга с DJ сетовете си у нас.

Богата кулинарна зона, първокласни комедийни и стенд-ъп спектакли, филмов маратон, цирк, атракции за всеки вкус и интереси допълват атрактивната програма на Arte Feastival 2022.

Най-новият и прогресивен български фестивал не само обогатява музикалната си програма, но добавя и нова детска зона – Kids Zone, за да затвърди имиджа си на фестивал за всяка възраст и вкус. Мащабни семейни забавления очакват и най-малките посетители на фестивала във Велинград. В Kids Zone тази година Arte Feastival предлага на малките си посетители да станат част от вълшебството на цирковото изкуство с Цирк „Иванов“ – бутикова селекция от висок клас акробатика, жонглиране, фокуси, номера с животни. Хлапетата ще могат да се забавляват и състезават с игрите на Mygameday.bg, да участват в арт-заниманията и в танцовите анимации и състезания на Arte Animakers, да се включат в детския научен клас с Явор Денчев и в неговите забавни и интерактивни експерименти, както и да пеят и танцуват с Бухалчето, Биби, Маргаритка и Мими – любимите герои от „Маргаритка“.

Припомняме, че Fest Team беше компанията, отличена като Най-добър организатор на събитие в туризма за 2021 на Годишните награди на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация именно за първото издание на семейния фестивал на България – Arte Feastival.

Билетите за новия Arte Feastival 2022 се продават на Ticketstation.bg и в магазини „На Тъмно“.

За повече информация и всички новини около Arte Feastival посетете www.artefeastival.bg и страниците на фестивала в социалните мрежи – FB Event, Facebook и Instagram.