The Cat Empire наистина навлязоха в новата си ера с обявяването на предстоящ албум.

Емблематичната банда от Мелбърн започна новата си глава по-рано тази година с нов сингъл „Thunder Rumbles“, основателите Felix Riebl и Ollie McGill  се наслаждават на новия си ансамбъл от музиканти, включително певицата от Сейшелските острови Grace Barbe, роденият в Куба тромпетист Lazaro Numa и близката приятелка на групата Neda Rahmani.

По-късно те разкриха, че новият им албум, “Where the Angels Fall“, ще излезе на 25 август. За да отпразнуват обявяването, The Cat Empire споделиха втория си сингъл за годината, “Rock ‘N’ Roll”, който започва с риф на фламенко китариста Richard Tedesco и става още по-енергичен оттам.

Днес групата представи още едно парче, веселото “Money Coming My Way“. Групата споделя: “Тази песен има толкова много музикални елементи, които наистина показват какво представлява The Cat Empire. Блестящи духови, пиано рифове, вдъхновени от кубинска музика, пулсиращи танцувални бийтове и сладък вокален звук. Добавихме някои допълнителни елементи за начало на партито под формата на легендите от Мелбърн Horns of Leroy, струнен оркестър и 40-членния духов ансамбъл на Хайделберг.

Толкова сме горди с музикалното видео за това – заснехме го с цялата група в продължение на два дни в местния магазин за хранителни стоки на Felix Psarakos Market и в склад в Мелбърн. Можете да го видите в YouTube сега.

Felix допълва: „Не мисля, че някога сме се забавлявали толкова много, правейки видеоклип, удивително е колко естествено изглеждаме всички като работници в супермаркет! В контекста на албум, който има много дълбочина и разнообразие, това е един от по-леките моменти.”

Where the Angels Fall” излиза на 25 август чрез Ditto (предварително запазване/поръчки тук).

The Cat Empire “Where The Angels Fall“:

1. Thunder Rumbles
2. Boom Boom
3. Money Coming My Way
4. Deeper
5. Owl
6. Dance The Night Away
7. Be With You Again
8. Rock ‘N’ Roll
9. Coming Back Again
10. West Sun
11. Old Dog, New Tricks
12. Oh Mercy
13. Walls
14. Drift Away