The Gathering ще издадат своя 11-ти дългосвирещ студиен албум „Beautiful Distortion“ утре, 29 април 2022 г.

През октомври излезе първият сингъл, “In Colour” , следван от “Stronger” през декември, а разкошното “We Rise” се появи през февруари. Тази вечер, в 22:00 (21 CET), групата ще представи целия албум със специален стрийм, може да намерите линка по-долу.

Групата разказва: “„Beautiful Distortion“ е типичен еклектичен албум на The Gathering, въпреки че може да е най-динамичният ни и мелодичен албум досега. Емблематичният атмосферен и електронен рок звук на The Gathering е допълнен от топлите скандинавски вокални линии на Silje Wergeland. Продуцентът на албума е Attie Bauw, който също продуцира „Home“ и „How to Measure a Planet?“. Обложката на албума е от Studio Captain.

Silje Wergeland: „Искахме обложката и заглавието да отразяват времето, в което сме били напоследък. И с пандемията, опитвайки се да бъдем креативни в изолация, всички наши ежедневни борби, в личния живот, във взаимоотношенията и всичко, което идва в живота и с това, че не можем да се срещнем лице в лице. Той символизира комуникацията или липсата на такава, взаимодействието, което е излязло от равновесие. Но в същото време цялата красота, която може да излезе от това изкривяване, като нова музика, идеи и перспективи. Това беше дълъг път, но ние сме толкова щастливи и развълнувани, че скоро ще разкрием това, върху което работихме толкова усилено през последните години “.

Включете се в 22:00 и се насладете на „Beautiful Distortion“:

The Gathering – „Beautiful Distortion

 1. In Colour
 2. When We Fall
 3. Grounded
 4. We Rise
 5. Black is Magnified
 6. Weightless
 7. Pulse of Life
 8. On Delay

The Gathering – Interference (EP)

 1. Stronger
 2. Disconnect
 3. How to Measure a Planet? (live in Paris 2019)

The Gathering са:

Frank Boeijen – клавишни
Hugo Prinsen Geerligs – бас, китари, клавишни
René Rutten – китари, клавишни, перкусия
Hans Rutten – барабани & перкусия
Silje Wergeland – вокал