Пост-метъл колективът The Ocean качи видео с изпълнение на песента “Triassic” на живо в Берлин, Германия по-рано тази година.

Този сет се състоя в Huxley’s на 28 януари и беше режисиран от Frameshock Productions.

Докато по-голямата част от материала на The Ocean е фокусиран върху отдавна изгубеното минало, феновете на групата имат нещо ново в бъдещето, което да очакват с нетърпение. Техният десети студиен албум излиза на 19 май.

Новото усилие е озаглавено “Holocene” и се очаква да затвори концепцията, вдъхновена от палеонтологията, която присъства в хода на тяхната дискография.

„Ще издадем нашия нов, 10-ти студиен албум „Holocene“ на 19 май.

Въпреки тежката тур-година, ние намерихме време да завършим новия си албум и след дълга одисея да го миксираме и мастерираме (за което ще ви разкажем всичко, когато му дойде времето), не можем да бъдем по-доволни от него. “Holocene” добавя заключителна глава към нашата серия от албуми, вдъхновена от палеонтологията, и представя превключване към електронни сфери, като в същото време изследва нови дълбочини на тежестта.

Phanerozoic II” завършва с песен, озаглавена „Holocene“, и това сочи посоката на бъдещите неща, както концептуално, така и музикално. Песента “Holocene” завършва внезапно и въпреки това се свързва безпроблемно с началото на новия албум, синтезаторите на първия Preboreal, който пуснахме като първи сингъл от албума преди 2 седмици. Това е само самото начало на едно пътуване, което отново ще завърши на съвсем различно място от мястото, където е започнало…

Holocene“ е приложение към 2 Phanerozoic албума и Precambrian, или последната и заключителна глава, което го прави квадрилогия, ако искате. Той се занимава с епохата на холоцена, която е текущата и най-кратката глава в историята на земята, но по същество е албум за тревогата, отчуждението, загубата на разум и критично мислене, възхода на теориите на конспирацията и деконструкцията на ценностите в модерната епоха.

Докато се промъкваме по-дълбоко в собствената си музикална ДНК, ние направихме албум, който излезе по-интимен и завладяващ от предишните. Албум, с който предизвикахме нашата рутина на писане, албум, който не очаквахме да дойде, но с който се гордеем изключително много. Нямаме търпение да го споделим с вас.

Ето новото видео, “Triassic

The Ocean “Holocene

1. Preboreal
2. Boreal
3. Sea of Reeds
4. Atlantic
5. Subboreal
6. Unconformities
7. Parabiosis
8. Subatlantic

Предварителната поръчка чрез Pelagic Records – тук.
Повече подробности тук: https://www.theoceancollective.com