The Smile, новото трио, което включва членовете на Radiohead Thom Yorke и Jonny Greenwood, ще издаде дебютния си албум “A Light for Attracting Attention” на 13 май чрез XL Recordings.

Заедно с новината за албума, групата представи още едно ново видео – гледайте “Free in the Knowledge” по-долу.

Освен певеца Yorke и китариста Greenwood, the Smile включва и Tom Skinner, член на британската джаз група Sons of Kemet. „Той е страхотен музикант и страхотен човек“, отбеляза Godrich. „Усмихвам се на себе си, защото виждам, че той ще привлече много внимание“.

През януари групата представи дебщтния си сингъл – “You Will Never Work In Television Again”. Това бе първото официално издание на парчето, но феновете може да го познаят от първото публично изпълнение на групата миналата година по време на стрийма Glastonbury Live at Worthy Farm, когато те представиха и други нови песни на групата. През март се появи и втори сингъл, “Skrting on the Surface”, последван от “Pana-vision“.

Nigel Godrich, който е продуцирал всички албуми на Radiohead след “OK Computer” от 1997 г., както и повечето солови творби на Yorke, е продуцент на албума, мастерирането е на Bob Ludwig. И въпреки звука на новия сингъл, той настоя, че албумът определено не е рок.

Това е интересно съпоставяне на нещата“, каза той пред Stereogum през юли. „Но има смисъл. Ще има смисъл”. В скорошен туит от официалния акаунт на The Smile се посочва, че албумът е „на етап списък с песни (6 227 020 800 възможни песни)“.

Първоначално “A Light For Attracting Attention” ще бъде издаден дигитално на 13 май, а физическото издание ще последва на 17 юни чрез XL Records. Предварителни поръчки са достъпни тук, а обложката на албума и списъкът с песни може да разгледате по-долу.

The Smile: “A Light for Attracting Attention“:

01. The Same
02. The Opposite
03. You Will Never Work in Television Again
04. Pana-vision
05. The Smoke
06. Speech Bubbles
07. Thin Thing
08. Open the Floodgates
09. Free in the Knowledge
10. A Hairdryer
11. Waving a White Flag
12. We Don’t Know What Tomorrow Brings
13. Skrting on the Surface