Nickelback ще преиздадат три от най-известните си студийни записи на плочи това лято и ще тръгнат на турне в подкрепа на последния си запис “Feed The Machine”.

Обиколката на 45 града в Северна Америка ще започне на 23 юни и включва специални гости Daughtry и Shaman’s Harvest на повечето дати. Феновете на групата в Западна Канада ще видят любимите си музиканти с подгряващи Cheap Trick и Shaman’s Harvest. Билетите вече са в продажба през Live Nation.
На 7 юли Rhino ще пуснат новите версии на “Silver Side Up”, “The Long Road” и “All The Right Reasons”. Трите записа ще излязат на 140-грамов винил в стандартни джобове. “The Long Road” и “All The Right Reasons” ще бъдат достъпни на плоча за пръв път.
„Като колекционер на плочи съм много щастлив, че Rhino ще издадат три от записите ни на винил този юли.”, сподели китаристът на групата Ryan Peake. „Всеки от тези албуми е много важен за нас, по различни причини, и да можем да ги споделим в този формат с феновете си, е чест.”
Тези три албума са в основата на комерсиалния успех на Nickelback през 21 век и имат над 19 милиона комбинирани продажби само в Щатите.
Преиздаването започва с албума “Silver Side Up”, оригинално издаден през 2001 и превърнал се в записа, с който пробиват. “Silver Side Up” достига до 2 позиция в класацията на Billboard за албуми, шесторно платинен е в Щатите и съдържа синглите “Too Bad” и “Never Again”. В него влиза и хитовата “How You Remind Me”, която оглавява класациите в няколко държави и е номинирана за Grammy в категорията Record Of The Year.
Nickelback се завръщат през 2003 с четвъртия си студиен албум “The Long Road”. След като дебютира на 6 място в класациите за албуми, става тройно платинен и е номиниран за Grammy за Best Rock Album. В “The Long Road” влизат песни като “Someday”, “Figured You Out” и “Because Of You”.
Петият студиен албум на бандата “All The Right Reasons” дебютира на 1 място в класациите за албуми през 2005 и до днес е най-продаваният запис на групата, чиято кариера продължава да е успешна. От издаването си, той има над 18 милиона продадени копия по света и наскоро беше сертифициран с диамантен статус от RIAA.
Феноменалният успех на албума може до голяма степен да се припише на многото сингли, които съдържа. За две години 7 от 11-те парчета от записа излизат като сингли. Трите най-успешни парчета от “All The Right Reasons” са “Photograph”, “Far Away” и “Rockstar”, които достигат до върха на Adult Top 40. Други заслужаващи внимание песни са: “Animals”, “Savin’ Me” и “Side Of A Bullet”.
Албумите “Silver Side Up”, “The Long Road” и “All The Right Reasons” ще бъдат на музикалния пазар от Орфей Мюзик, изключителен лицензиант на Warner Music International.
Траклист:
Silver Side UpSide One
1. “Never Again”
2. “How You Remind Me” – LP Mix
3. “Woke Up This Morning”
4. “Too Bad”
5. “Just For”Side Two
1. “Hollywood”
2. “Money Bought”
3. “Where Do I Hide”
4. “Hangnail”
5. “Good Times Gone”

The Long Road

Side One
1. “Flat On The Floor”
2. “Do This Anymore”
3. “Someday”
4. “Believe It Or Not”
5. “Feelin’ Way Too Damn Good”
6. “Because Of You”Side Two
1. “Figured You Out’
2. “Should’ve Listened”
3. “Throw Yourself Away”
4. “Another Hole In The Head”
5. “See You At The Show”All The Right Reasons

Side One
1. “Follow You Home”
2. “Fight For All The Wrong Reasons”
3. “Photograph”
4. “Animals”
5. “Savin’ Me”

Side Two
1. “Far Away”
2. “Next Contestant”
3. “Side Of A Bullet”
4. “If Everyone Cared”
5. “Someone That You’re With”
6. “Rockstar”