Two Door Cinema Club обявиха, че “Lavender” е следващият сингъл от албума “Gameshow”. Заразната песен “Lavender” смесва в себе си разпилян фънк с нео R&B поп и доказва страхотното умение на Alex Trimble да обгръща поп елементите в модерно звучене, което бяга от обикновената формула.
Веднага след края на колосалното им турне в Обединеното кралство с 13 дати, което се разпродаде за един ден и беше гледано от над 70 хиляди души само за две седмици, представянето на “Lavender” със сигурност ще осигури на триото от Бангор заето лято. От юли групата ще оглави Boardmasters, Y-Not, TRANSMT и Parklife в Обединеното кралство, а след това очакваме бурното им завръщане на Reading и Leeds през уикенда на 25-27 август.
Превърнал се в топ 5 хит след като излезе през откомври, “Gameshow” съдържа три любими сингъла – “Are We Ready? (Wreck)”, “Bad Decisions” и “Ordinary”. Групата черпи вдъхновение от Prince, David Bowie, както и много нетрадиционни стилове за тях – chic, krautrock, neo soul и modernist pop, за записването на новия си запис, в който залагат на поп усещане и фънк мелодии.
Страхотното изпълнение на Two Door Cinema Club в Alexandra Palace привлече вниманието на медиите. Independent дадоха 4 звезди на концерта, казвайки: „Изпълнението на Two Door Cinema Club беше точно това, което са повечето им песни – ярко, енергично, и е невъзможно да не ви хареса… “Bad Decisions” изпрати фънки ударна вълна към аудиториума, с капацитет 10 хиляди.”
DIY също дадоха четири звезди, като допълниха: „Групата бързо доказва, че има какво да покаже с китарните си поп парчета, преминавайки през “Changing Of The Seasons” и “Bad Decisions” през първата половина… гръмогласния вик, с който е посрещнат скорошният им сингъл “Are We Ready”, показва, че бандата не е загубила връзката с публиката.”
„Днес в Ally Pally може да станете свидетели на пълната красота на Two Door Cinema Club – развити и реализирани пред очите ви. Последният им албум “Gameshow” не само им дава нова посока, но и нов живот!” – това бяха думите на Dork, които също дадоха 4 звезди на концерта.
Тийзър на “Lavender” от Alexandra Palace може да гледате тук:

Слушайте в Apple Music и в Spotify.