Софийската група представя новия си албум на 18 ноември в Mixtape 5.

Софийската група Urban Grey ще отбележи издаването на новия си албум “Freak Show” с як концерт на 18  ноември (петък) в клуб Mixtape 5 в София, където са поканили и специални гости в лицето на Engineer Of Death (Троян) и Sullen But Straight (София).

Freak Show” е третият студиен албум на групата, като досега са издали „Fearfight“ през 2008 г. и „Age Of Awareness“ през 2014 г. Албумът включва 10 песни (и едно кратко интро) в типичния за групата стил, който е смесица от траш, спийд, дет метъл и хард кор. Бързи, енергични и същевременно тежко звучащи композиции, съчетани с нестандартна и стегната структура на песните, рядко надвишаващи три (3) минути дължина носят посланията и настроението, което музикантите от групата искат да предадат на феновете. От текстовете блика ирония към съвремието ни, безпощадна към всичко случващо се в наши дни.

Към заглавната песен на албума вече беше показано и първото видео, заснето от Николай Тодоров.

Преди дни излезе и вторият видеоклип към песента „The Interview“, заснет и режисиран от Боян Карамфилов.

Освен в София Urban Grey ще представят албума си на мини турне в страната, като датите са:

25 ноември, клуб Тангра, Сливен
26 ноември, клуб Hope, Казанлък – заедно с Sullen But Straight
9 декември, КлубЪ, Стара Загора
10 декември, Under City, Пловдив – заедно с Engineer Of Death

Urban Grey са група с над 20-годишна история, с многобройни участия по концерти и фестивали и подгрявали за световни знаменитости като Napalm Death, Sepultura, In Flames, Brujeria, M.O.D., Mayhem, Candelmass и др., участия в Гърция, Турция, Румъния и Кипър. В групата са Добромир Ганчев – вокали, Николай Берберов “Бебо” – вокали и китара, Камен Ангелов “Stone Angel” – китара, Никола Николов – ударни и Соня Траусних – бас

Албумът „Freak Show е издаден със финансовата (любезната) подкрепа на Национален фонд Култура.