Група lieVeil с втори студиен албум в края на март

Промоционалното турне на групата започва с концерт в столичния Mixtape 5 и преминава през няколко града на Балканите

Тежки музикални времена предстоят за столицата в края на месеца. Хеви звука на варненската метъл машина lieVeil ще залее софийския клуб Mixtape 5 (B side) с промоцията на втория си авторски албум AUTOMATON. Случката е планирана за 24 март, doors open в 20:30ч., а с качественото загряване на публиката ще се заемат младите метъл надежди от Grimaze.

Турнето за представяне на албума -AUTOMATOUR -ще покоси:

  • гр. София, България на 24 март в Mixtape 5;
  • гр. Ниш, Сърбия на 25 март;
  • гр. Белград, Сърбия на 26 март;
  • гр. Варна, България на 1 април във Varna Live Club;
  • гр. Бургас, България на 2 април в No Name Bar;
  • гр. Мангалия, Румъния на 16 април;
  • гр. Букурещ, Румъния на 22 април.

Актуална информация за събитието в София може да се намери в събитието във Фейсбук!

Група lieVeil е създадена през 2010 г. в гр. Варна. Активната работа на lieVeil започва в средата на 2011г., а в началото на 2012г. е първото им живо участие на сцена. От тогава до сега групата има многобройни концерта в България и Румъния с групи като: Last Hope, A-moral, Odd Crew, Eufobia, The Revenge Project, Symbolic, ViolentorY, Downslot, Rock n Ghena /Romania/, Galadriel/Slovakia/, AwakeningSun/Lithuania/, AboveUsTheWaves/Greece/, Haboryn/Venezuela/, Jinjer/Ukraine/, InfectedRain /Moldova/ и други.

В началото на 2014г. на пазара излиза дебютния албум на групата INSTIGATOR, който се радва на голям интерес от страна на феновете на тежката музика. За неговото изготвяне lieVeil разчитат изцяло на личните си знания и умения в областта на музиката и звукозаписа и това решение не ги подвежда – албумът създава на варненците фенска маса, която ги подкрепя във всяка стъпка напред.

Група Grimaze твори в областта на progressive/death/groove metal. Бандата е само на 3 години, но вече оформя своята концепция и стил. Зад гърба си има над 50 концерта из България, а в края на Април тази година и предстои първото чуждестранно турне с 12 дати  в Европа.  Издаването на първия им студиен албум се очаква тази есен. 

Албумът AUTOMATON можете да чуете ТУК

12802730_1013734195361772_8224684967341194169_n