Ellefson, бандата на басиста и съосновател на Megadeth, David Ellefson, бе предвидила да издаде албума “No Cover” на 2 октомври, но той се появи на 20 ноември чрез Combat Records.

Албумът включва кавъри на класически парчета на Motörhead, W.A.S.P., Def Leppard, Cheap Trick, Queen, Judas Priest, Twisted Sister, Fastway, Fight, Dead Kennedys и др. Вече чухме няколко парчета – “Wasted” на Def Leppard, “Auf Wiedersehen” на Cheap Trick (с участието на Al Jourgensen и Charlie Benante) и “Freewheel Burning” на Judas Priest (с Gus G).

Днес можем да чуем и кавъра на “Riff Raff” на AC/DC. В записа участват Jason McMaster (Dangerous Toys), Dave Lombardo (Suicidal Tendencies, ex- Slayer) и Ron “Bumblefoot” Thal  (Sons Of Apollo, ex- Guns N’ Roses):

Ellefson – “No Cover“:

Disc One:

This image has an empty alt attribute; its file name is vayb0ucn7urg9lro3cps

01 – “Freewheel Burning” (Judas Priest cover) (feat. Jason McMaster, Gus G, Andy James, Dave McClain)
02 – “Tear It Loose” (Twisted Sister cover) (feat. Eddie Ojeda, Dave McClain)
03 – “Love Me Like A Reptile” (Motörhead cover) (feat. Doro Pesch, Greg Handevidt, Chuck Behler)
04 – “Holiday in Cambodia” (Dead Kennedys cover) (feat. Charlie Benante, Bumblefoot)
05 – “Rebel Yell” (Billy Idol cover) (feat. Paolo Caridi)
06 – “Wasted” (Def Leppard cover) (feat. Frank Hannon, Jacob Bunton, Dave McClain)
07 – “Riff Raff” (AC/DC cover) (feat. Jason McMaster, Dave Lombardo, Bumblefoot)
08 – “Nailed To The Gun” (Fight cover) (feat. Andrew Freeman, Russ Parrish, Jimmy DeGrasso)
09 – “Not Fragile” (Bachman-Turner Overdrive cover) (feat. John Aquilino, Paolo Caridi, Bumblefoot)
10 – “Auf Wiedersehen” (Cheap Trick cover) (feat. Al Jourgensen, Brandon Yeagley, Charlie Benante)

Disc Two:

01 – “Love Machine” (W.A.S.P. cover) (feat. Dirk Verbeuren, Dave Alvin, Bumblefoot)
02 – “Love Hurts” (Nazareth cover) (feat. Brandon Yeagley, Chuck Behler, Tyson Leslie)
03 – “Eat The Rich” (Krokus cover) (feat. Jason McMaster, Dave Sharpe, Opus)
04 – “Sheer Heart Attack” (Queen cover) (feat. Bumblefoot, Doro Pesch, Charlie Benante)
05 – “Over The Mountain” (Ozzy Osbourne cover) (feat. Andrew Freeman, Bumblefoot, Jimmy DeGrasso)
06 – “Sweet FA” (Sweet cover) (feat. Todd Kerns, Bumblefoot, Shani Kimelman)
07 – “Beth” (KISS cover) (feat. Tyson Leslie, Bumblefoot)
08 – “Say What You Will” (Fastway cover) (feat. Mark Slaughter, Troy Lucketta)

Ето агентите, които са помагали при записите на албума:

  • Charlie Benante (Anthrax)
  • Eddie Ojeda (ex-Twisted Sister)
  • Al Jourgensen (Ministry)
  • Dave Lombardo (Suicidal Tendencies, ex-Slayer, etc.)
  • Ron “Bumblefoot” Thal (Sons Of Apollo, ex-Guns N’ Roses, etc.)
  • Brandon Yeagley (Crobot)
  • Dirk Verbeuren (Megadeth)
  • Frank Hannon and Troy Lucketta (Tesla)
  • Mark Slaughter
  • Jason McMaster (Dangerous Toys, ex-Watchtower, Evil United)
  • Greg Handevidt (Kublai Khan, Ex-Megadeth)
  • Chuck Behler (Ex-Megadeth)
  • Gus G (Firewind)
  • John Aquilino (Icon)
  • Doro Pesch
  • Jimmy DeGrasson (ex-Megadeth, etc.)
  • Dave McClain (Sacred Reich, ex-Machine Head)
  • Dave Alvin (White Trash)
  • Todd Kerns (Slash & The Conspirators)
  • Andy Freeman (Last In Line)
  • Jacob Bunton (Mick Mars)
  • Russ Parrish (Fight)
  • Christian “Opus” Lawrence (Dead By Wednesday)