Bury Tomorrow пуснаха чисто нов сингъл с участието на Loz Taylor от While She Sleeps.

Двете групи обединяват усилията си за “Heretic“, пускайки песента, за да съвпадне с брилянтното съобщение, че BT ще подкрепят Sleeps в лондонския Ally Pally по-късно тази година.

Обсъждайки новия им сингъл, фронтменът Dani Winter-Bates се въодушевява: „знаехме от първия ден на записа, че тази песен е нещо, което искаме светът да чуе веднага. Той е точно там с най-агресивните и интуитивни парчета в албума, с присъщо мрачно усещане, както лирично, така и музикално, което ни позволи да се потопим в някои от по-бруталните елементи на The Seventh Sun. Като цяло, ние сме изключително горди да покажем тази песен и нямаме търпение да видим какво мислят хората.”

Относно работата с Loz, Dani продължава: „Още от самото начало знаехме, че тази песен заслужава добър гост вокал и Loz Taylor от While She Sleeps изникна веднага в съзнанието ни. Вече абсолютна легенда в нашите очи, работата с него по това парче само потвърди още повече този статус. Гласът му се вписа перфектно и несъмнено изведе песента на следващото ниво – не можем да бъдем по-щастливи“.

Наследникът на “Cannibal” от 2020 г. ще излезе на 31 март чрез Music For Nations. Групата ще тръгне и на турне в подкрепа на албума с концерти в Северна Америка през май и участия на европейски фестивали през лятото.

Bury Tomorrow “The Seventh Sun“:

1. The Seventh Sun
2. Abandon Us
3. Begin Again
4. Forced Divide
5. Boltcutter
6. Wrath
7. Majesty
8. Heretic
9. Recovery?
10. Care
11. The Carcass King