Преди няколко месеца Roger Taylor и Brian May от Queen потвърдиха, че са открили неиздавана песен на групата с участието на покойния фронтмен Freddie Mercury.

Преди седмица Queen пуснаха текстов видеоклип към “Face It Alone”, сега може да гледате и официалното видео. Песента, записана по време на сесии за албума на групата от 1989 г. “The Miracle” е първата нечувана досега песен с гласа на Фреди Меркюри, която се появява след издаването на компилацията “Queen Forever” през 2014 г.

Face It Alone” идва от предстоящия бокс сет от осем диска “The Miracle“, което е планирано да пристигне на 18 ноември, дата, на която ще бъде издаден и 7-инчов сингъл с “Face It Alone“. Вижте цялото съдържание на Queen: The Miracle Collector’s Edition по-долу.

Гледайте “Face It Alone” тук:

Намерихме малък скъпоценен камък от Freddie, за който бяхме забравили“, каза Taylor. „И е прекрасно. Всъщност това беше истинско откритие. Записван е по време на сесиите за “Miracle” и мисля, че ще излезе през септември.”

Запитан кой е открил песента, чието заглавие все още не е разкрито, May отговори: „Това беше някак си скрито точно пред очите ни. Гледахме го много пъти и си мислехме: „О, не, наистина не можем да спасим това“. Но всъщност ние отново решихме да опитаме и нашият прекрасен инженерен екип каза: „Добре, можем да направим това и това“. Това е като зашиване на парчета заедно. Но е красиво. Докосващо е.”

Taylor добави: “Това е много страстно парче.” Чуйте цялото интервю на сайта на BBC.

След смъртта на Mercury през 1991 г. Queen пуснаха редица нечувани дотогава песни с участието на фронтмена. През 2014 г. те споделиха компилацията „Queen Forever“, който се състои от песни, записани през 80-те, които са били „забравени“ и включващи вокалите на оригиналния вокал на групата.

Междувременно Griff е един от редицата изпълнители, които са направили кавър на класическия сингъл на Queen от 1986 г. „A Kind Of Magic“ като част от нов проект, отбелязващ глобалната експанзия на Coke Studio. Британската звезда се присъедини към изпълнители, включително Ari Lennox и K-pop момичешката група TRI.BE, в пресъздаването на хитовата песен.

Queen: The Miracle Collector’s Edition

LP: The Miracle
Оригиналният албум с ревизиран списък с песни.

CD1: The Miracle
Албумът, издаден първоначално на CD, ремастериран от Bob Ludwig през 2011 г. от оригиналните мастер миксове.

CD2: The Miracle Sessions
Включва оригинални записи, демо и ранни версии, както и шест нечувани досега песни, две от които включват вокали на Brian May, плюс разговори между четиримата членове на групата, работещи в студиото.

CD3: Alternative Miracle
Предложеното продължение на албума, Alternative Miracle, компилация от допълнителни песни от The Miracle плюс б-страни, разширени версии и сингъл версии. Първоначално отменен поради тежък график за пускане.

CD4: Miracu-Mentals
Инструментали и др.

CD5: The Miracle Radio Interviews
Групата обсъжда творческия процес зад албума.

Blu-ray/ DVD: The Miracle Videos

Включва промоционалните музикални видеоклипове за петте сингъла, издадени от албума, плюс бонус съдържание.