Автобиографията на Brian Johnson от AC/DC излиза на български език заедно със световната премиера на книгата.
“The Lives of Brian” ще наелектризира читателите у нас през есента

На 26 октомври почитателите на твърдата музика в България ще имат възможността да се докоснат до автобиографичната книга на Брайън Джонсън – легендарният вокалист на митичните AC/DC, заслужено признати за една от най-добрите хард рок групи на всички времена! Мемоарите на Джонсън ще разходят читателите през целия житейски път на певеца – от ранните му детски години в малък английски град като син на ветеран от Втората световна война, през първите стъпки в музиката като вокалист на Geordie и последвалата замяна на починалия Бон Скот начело на AC/DC.

Само три месеца след като Джонсън застава начело на групата излиза седмият студиен албум на групата, озаглавен „Back in Black“. Джонсън композира музиката заедно с Ангъс и Малкълм Йънг, а тавата постига безпрецедентен успех. В световен мащаб албумът се продава в над 50 млн. екземпляра, превръщайки „Back in Black“ във втория най-продаван музикален албум на всички времена. Останалото е история, включително и напускането на групата през 2016 г. заради сериозни проблеми със слуха и триумфалното завръщане на сцената по-късно…
Освен в музикалния свят, Джонсън е познат и като сериозен автомобилен ентусиаст, превърнал се в легенда и сред почитателите на високите скорости и адреналина.

Чрез издателство Hybrid Books, „The Lives of Brian“ ще бъде налична в България в деня, в който всички почитатели на AC/DC по света ще се потопят в разказите за различните животи на Брайън.

Книгата ще бъде налична във варианти с меки и луксозни твърди корици, спазвайки утвърдения стил на издателството.

Припомняме, че на Hybryd Books дължим българските издания на биографиите на Jay Z, Freddie MercuryRob HalfordPaul Stanley и Lenny Kravitz, която се чака на 1-ви юни.

Мемоарите описват живота и кариерата на Johnson от ранните му дни в Обединеното кралство като син на британски армейски сержант и италианска майка до годините в групата Geordie до страховитата задача да замени покойния Bon Scott в AC/DC. Ще бъдат засегнати и сериозните слухови проблеми, които го принудиха да напусне групата през 2016 г. и да се завърне в легендарната група няколко години по-късно.

Директорът на Penguin Роуланд Уайт заяви: „От израстването в североизтока, син на бивш сержант от британската армия и майка на италианка, до най-голямата рок група в света, The Lives of Brian разказва една от най-добрите истории в музиката със собствения неподражаем глас на Brian. Животът му е влакче в увеселителен парк, през които успехът на музикант твърде често се чувства недостижим. Но дори когато изглежда, че поражението е изтръгнато от челюстите на победата, той никога не се отказва. И краката му остават здраво на земята.”

Той добавя: „Топло, живо, вълнуващо, утвърждаващо живота и често смешно и смешно, The Lives of Brian е златен стандартен рокендрол мемоар от един от най-обичаните ни изпълнители. Brian е единствен по рода си и не бих могъл да не се гордея, че публикуваме неговата книга.”

Самият Johnson каза: „Не бях аз. Не го направих. И никога повече няма да го направя.” И добавя: „Имах дълги нощи и страхотни нощи, лоши дни и много добри дни. Преминах от момче в хора до рокендрол певец, а сега отидох и написах книга за това … The Lives of Brian идва на 26 октомври.”

Книгата на легендарния певец следва албума на AC/DC от 2020 г., “Power Up” който спечели възхитителни отзиви при издаването си и отбеляза завръщането не само на Johnson, но и на барабаниста Phil Rudd и басиста Cliff Williams.