Björk сподели още един сингъл – той се казва “Ovule” и може да гледате официалното видео по-долу.

Песента е втори сингъл от 10-ия студиен албум на исландската изпълнителка „Fossora“, който трябва да пристигне на 30 септември чрез One Little Independent Records (поръчайте предварително тук).

Две от песните в албума – “Sorrowful Soil” и “Ancestress“, са посветени на майката на исландската певица, Hildur Rúna Hauksdóttir, която губи живота си през 2018 г. “Fossora” ще включва колаборации със Serpentwithfeet и индонезийската пънк група Gabber Modus Operandi, както и композиции с участието на сина на Björk Sindri и дъщеря ѝ Doa.

През октомври миналата година Björk разкри пред исландската национална телевизия RÚV, че наследникът на “Utopia” (2017) е “за хора, които си правят клубове в дневната си” по време на локдауните заради пандемията. Също така повечето от песните са с темпо 80-90 удара в минута, тъй като това е и темпото, с което Björk ходи.

В новия албум има много спокойствие в първата част на песните, но в последната една минута от тях звученето става клубно“, добавя Björk. По предложение на мениджъра на исландката, тя ще стартира и серия от посветени на дискографията й подкасти, която също ще бъде пусната през есента.

Гледайте “Ovule” тук:

Bjork: “Fossora

 1. Atopos
 2. Ovule
 3. Mycelia
 4. Sorrowful Soil
 5. Ancestress
 6. Fagurt Er í Fjörðum
 7. Victimhood
 8. Allow
 9. Fungal City
 10. Trölla-Gabba
 11. Freefall
 12. Fossora
 13. Her Mother’s House