The Cat Empire наистина навлязоха в новата си ера с обявяването на предстоящ албум.

Емблематичната банда от Мелбърн започна новата си глава по-рано тази година с нов сингъл „Thunder Rumbles“, основателите Felix Riebl и Ollie McGill  се наслаждават на новия си ансамбъл от музиканти, включително певицата от Сейшелските острови Grace Barbe, роденият в Куба тромпетист Lazaro Numa и близката приятелка на групата Neda Rahmani.

По-късно те разкриха, че новият им албум, “Where the Angels Fall“, ще излезе на 25 август. Днес се появи още един сингъл от албума, слушайте “Owl” по-долу.

Това е най-епичната, обширна песен в албума и може би една от най-амбициозните, които някога сме записвали. С пълна ритъм секция, симфонични струнни инструменти, роял, осем разкъсващи валдхорни, фламенко китара, перкусии, кубински перкусии и изключително страстно вокално изпълнение, Owl поема в полет.

Това е песен за пътуване, за отдаденост на творчеството, на турне, на изпълнение, на загуба, на живот. Песента започва с оживяване на неодушевен предмет и поредица от сънища. Но текстовете не трябва да бъдат разбирани, по-скоро Owl иска да бъде в прилива на музиката.

Where the Angels Fall” излиза на 25 август чрез Ditto (предварително запазване/поръчки тук).

The Cat Empire “Where The Angels Fall“:

1. Thunder Rumbles
2. Boom Boom
3. Money Coming My Way
4. Deeper
5. Owl
6. Dance The Night Away
7. Be With You Again
8. Rock ‘N’ Roll
9. Coming Back Again
10. West Sun
11. Old Dog, New Tricks
12. Oh Mercy
13. Walls
14. Drift Away