Рок групата Daughtry се бори за сърцето и душата, изгубени в свят, управляван от AI, в епичната визуализация за новия сингъл на групата, „Artificial“.

Отбелязвайки първия оригинален материал на Daughtry от повече от две години, те поставят началото на нова звукова ера, тъй като фронтменът Chris Daughtry се изправя срещу киборг-клонинг на фона на разпадащи се градове и огнен ад. Техният най-амбициозен проект до момента, кинематографичното музикално видео разказва предупредителна история за опасностите от една планета, завладяна от изкуствен интелект, разказ, който изглежда още по-навременен, докато синдикатите на артистите се борят за справедливо заплащане и защита от намеса на AI.

Artificial“ е за потенциалния кошмар, в който ИИ може да се превърне, и идеята, че всичко и всички в крайна сметка могат да бъдат заменени, по същество до съвършенство“, обяснява Daughtry. „Въпреки това сърцето и душата на човечеството и способността да изпитваме любов, тъга и състрадание никога не могат да бъдат заменени. Въпреки че има много приложения, където AI може да подобри живота ни и да помогне в много области на творчеството, смятам, че е наложително ние да намираме начин да защитим нашите музиканти, актьори, писатели и всички творчески източници от унищожение.

Номинираната за Grammy група подписа с Big Machine Records и обяви това официално преди няколко седмици. „Chris Daughtry е един от най-добрите гласове в рок музиката, разбира се“, казва председателят и главен изпълнителен директор на Big Machine Label Group Scott Borchetta. „Той атакува този сезон от живота с пълна сила с подновен огън и интензивност към всичко, до което се докосне.“

Толкова съм развълнуван да работя със Скот и целия екип на Big Machine върху този следващ запис, a и след това“, споделя фронтменът на Daughtry Chris Daughtry. „Много е освежаващо и вълнуващо да имам екип зад мен, който напълно вярва и подкрепя моята визия.“

Новината следва обявяването на акустичното турне на групата “Bare Bones”, което е планирано за 26 нови дати в САЩ, стартирайки на 9 август. Заедно с оглавилия класациите на Billboard рокер Ayron Jones, който трябва да подгрява на избрани концерти, предстоящите изпълнения бележат уникална възможност да се подчертае мощната музикална гъвкавост и вокално майсторство на звездите в най-интимната среда.

Новината следва обявяването на акустичното турне на групата “Bare Bones”, което е планирано за 26 нови дати в САЩ, стартирайки на 9 август. Заедно с оглавилия класациите на Billboard рокер Ayron Jones, който трябва да подгрява на избрани концерти, предстоящите изпълнения бележат уникална възможност да се подчертае мощната музикална гъвкавост и вокално майсторство на звездите в най-интимната среда.

На фона на неотдавнашния успех с дуета на Lzzy Hale, „Separate Ways (World’s Apart)“, преосмислената версия на класиката на Journey дебютира под номер 1 в класацията за всички жанрове на iTunes и достигна номер 6 в Mediabase Active Rock чартовете. Верен на корените си, сингълът натрупа милиони стриймвания в различни платформи, спечелвайки похвала от хитови издания като Variety, Billboard, Consequence и American Songwriter.

Daughtry, една от най-известните и най-продаваните рок групи на 21-ви век, разпродава концертите си по целия свят. Техният дебютен албум, едноименният “Daughtry“, беше най-продаваният албум за 2007 г. и беше най-бързо продаваният рок дебютен албум в историята на SoundScan. Също така беше номиниран за четири награди Grammy и спечели четири American Music Awards и седем музикални награди на Billboard, включително за „Албум на годината“. Следващите албуми „Leave This Town“ (2009), „Break The Spell“ (2011) и „Baptized“ (2013) станаха платинени, а „Cage To Rattle“ (2018) получи златен сертификат. През 2021 г. Daughtry издадоха своя албум „Dearly Beloved“, който отбеляза завръщане към техните рок корени и завръщане на върха на рок класациите със синглите им „World On Fire“, „Heavy Is The Crown“ и „Changes Are Coming“, всеки от които достига Топ 10 в класацията Rock Airplay на Billboard.