Легендарните FSB обявиха, че са записали две нови парчета, днес можем да чуем първото от тях – Дано си там“.

“След 10 години” сме готови с две нови песни на ФСБ.Те носят искрена визия за това как изглежда музиката ни през 2021 година. Звукът винаги е бил за нас професия и хоби, а звуковите иновации – част от живота ни.

Двете нови песни на ФСБ са записани Бинаурал-но. Това е триизмерна звукова формула, осъществима за слушане само със слушалки на ушите, при която звукът може да присъства не само отдясно и отляво, а и отзад и отпред, както и отгоре и отдолу…

Музиката на ФСБ с триизмерен звук – една сбъдната мечта!

Румен Бояджиев, Константин Цеков и Иван Лечев намекват, че завръщането им с нова продукция “след 10 години” може да се развие до нов албум с оригинални произведения. “Никой не може да каже дали тези две песни ще ни донесат албум, важното е нещата да се правят, а не да се говорят. Te носят искрена визия за това как искаме да изглежда музиката ни през 2021 г.”

Ще се радваме да чуете премиерно нашата нова песен “Дано си там“. Тя е прозорец към друг свят! Звукът не идва отвън, нито от стените на киносалона. Звукът започва от вашите уши навътре! Вие контролирате “Дано си там” както искате с телефона в ръка…Нужно е само да го завъртите…”

3D звук (на мобилно устройство с приложение Facebook и слушалки)

ФСБ са: Румен Бояджиев – вокал, клавишни; Константин Цеков – вокал, клавишни, пиано; Иван Лечев – китари

Музика: Румен Бояджиев и Константин Цеков

Стихове: Живка Шопова

Аранжимент: ФСБ

Продуценти: Румен Бояджиев, Константин Цеков и Иван Лечев

Звук: Румен Бояджиев

3D Звук: Боби Борисов

© ФСБ 2021

Може да “разглеждате” и звуковата “картина” като насочвате мобилното устройство в посоката която ви е интересна (look around). На компютър пък може да премествате “картината” в желаната посока. Забавно е, но ние предпочитаме да ни слушате а не да се въртите наоколо. Ако четете това в мобилният си браузър, моля отворете го във Facebook приложението – мобилните браузъри не подържат 3D звук. Facebook не подържа 3D звук в Safari.