Дългоочакваният нов албум на Palaye RoyaleFever Dream” излезе на 28 октомври чрез Sumerian Records.

Създаден в сътрудничество с номинирания за Grammy продуцент Chris Greatti (Yungblud, Willow), комплектът от 13 песни оживя в продължение на една година, като групата работеше в умишлена изолация и отделяше много време, за да извае всяка пищно оркестрирана песен. Резултатът е тяхната най-смела и най-визионерска работа до момента.

В мрачни моменти е от решаващо значение да намериш светлината и да прераснеш в нещо още по-красиво“, обяснява вокалистът Remington Leith. „Да бъдеш пречупен означава, че имаш възможност да се върнеш обратно в още по-добра версия“. Видеото оживява тази концепция с визуалната символика на горяща роза, представляваща отхвърлянето на опетнената любов, последвано от изкупление, метаморфоза и прераждане.

Palaye Royale се състои от отрастналите в Лас Вегас братя Remington Leith (вокал), Sebastian Danzig (китара) и Emerson Barrett (барабани). Издаването на “Broken” идва след тяхното напълно разпродадено хедлайн турне из Европа, на което групата представи своя рокендрол цирк на някои от най-големите си шоута досега.

Брит-поп, глем рок и арт-пънк, Palaye Royale спечелиха легион от обсебващи, култови фенове със своя забързан мръсен рокендрол и несравнимо нахалство, натрупвайки над половин милиард стриймове през цялата си кариера. Триото донесе съпоставяне на блясъка и мръсотията на техните тийнейджърски години, прекарани в Лас Вегас, преди да се преместят в Лос Анджелис. Те си проправиха път през безмилостната рок сцена в Ел Ей, благодарение на безразсъдните си изпълнения на живо, лиричната уязвимост и способност за ненормативно себеизразяване. Групата подготвя “Fever Dream“, своя четвърти пълнометражен студиен албум и продължение на “The Bastards” от 2020 г.

Гледайте новото видео “Oblivion” тук:

Palaye Royale “Fever Dream

1. Eternal Life
2. No Love In LA
3. Punching Bag
4. Broken
5. Fever Dream
6. Line It Up (feat. LP)
7. Toxic In You
8. Wasted Sorrow
9. Paranoid
10. Oblivion
11. Lifeless Stars
12. King Of The Damned
13. Off With The Head

В равни части брит-поп, глем рок и арт-пънк, Palaye Royale са натрупали над половин милиард стриймвания през цялата си кариера и са спечелили легион от култови фенове със своя забързан мръсен рокендрол. За първи път кацайки в Лос Анджелис като тийнейджъри, братята си пробиват път нагоре през безмилостната рок сцена в Лос Анджелис, като преминават от свирене в мрачни мазета и клубове, докато живеят в колата си, до хедлайнери на арени по целия свят. И независимо дали излизат на сцената на големи фестивали като Reading и Leeds, Download и Pinkpop или свирят пред разпродадени тълпи в такива отдалечени места като Амстердам, Прага и Мексико Сити, най-важната амбиция на бандата е да задълбочи своите връзка с феновете, наречени с любов Войниците на Кралския съвет.

Ще видим групата на живо през март 2023-та в Joy Station: