Парчето е вдъхновено от епидемията, провала на правителството в управлението ѝ, последвалия хаос, непоследователността на мерките, неосъществената ваксинационна кампания… но и това не е достатъчно да събуди обществото. Типично за Хазарта, нали? Де да имаше кой да го чуе… 

След един солов албум и много правилен рап, Ицо Хазарта вади нов сингъл. Парчето се казва „Само споко“ и в него за първи път Ицо неочаквано добре реди рими върху рокенрол бийт.
Много отдавна исках да направя песен, която да носи духа на рокенрола. Според мен, се получи прекрасно!“, коментира рап звездата. 
Ако не стане хит, ще стане химн!“, спокойни са и партньорите му в лейбъла Facing The Sun.

“Какъв ти е проблемът? По-добре не питай…
Проверявам чекмеджето – нЕма никой.
Само на кантара има видими резултати.
Добър вечер, прости въглехидрати.
Като цяло предполагам разполагаш с огледало.
Погледни го – това е антитяло.
Обществото иска да остане във леглото и да спи дълбоко.
Само споко…”

Видеото на „Само споко“ е режисирано от Валери Милев, който през годините неотлъчно споделя визуалните си идеи за поезията на Хазарта и е автор на доста клипове на Ицо и Ъпсурт. Този път фантазията му е родила една невиждана, постапокалиптична, антиутопична София. Красиво и стряскащо едновременно. Ако си падате по Mad Max, добре дошли на гости. Годината е 2035-та. И само споко, ако някой в българското кино знае как би изглеждал краят на света, то това е Валери Милев. Режисьорът никога не е крил своите вдъхновения от зомби филмите и Lo-Fi хорър културата. Който гледа внимателно, ще открие и много други глобални и локални референции. Оператор на клипа е Петко Лунгов.

В лирическо отношение от трака не очаквайте нищо по-малко от бъдеща класика. „Когато времената са вълнуващи, ние трябва да запазим спокойствие.“, съветва Ицо.

Айде не на мене тия… Дай ми доказателства на хартия,
че няма епидемия от тъпотия…
Затворете бързо ресторанти и кафета.
Явно вирусът основно там шета.
Тия хора там са нагли и толкова ненормални…
Искат да работят. Смятай колко са ненормални!

За първи път чухме соло трак на Хазарта през 2014 – „Хип Хоп“. Оттогава не спряхме да се ослушваме за цял албум и на 18 май 2019 той стана факт. „Неправилен рап“ беше най-продаваното заглавие на българския музикален пазар за годината с над 16 000 физически продажби и над 10 милиона слушания в онлайн платформите. Четирите сингъла от албума, „Браво“, „Гладен“, „Известна“ и „Имам човек“, продължават да трупат точки с общо над 40 милиона гледания. В соло дебюта на Хазарта, сертифициран с шест пъти платинен статус, като гости участват Белослава, Явката ДЛГ и Homelesz. „Неправилен рап“ може да бъде закупен онлайн тук: fts.is/hazarta

Може да гледате Хазарта на живо на само след няколко дни: 1 май в Кино Кабана: