Музикалният свят беше разтърсен из основи от новината за смъртта на барабаниста на Foo Fighters Taylor Hawkins, който почина внезапно на 25 март на 50-годишна възраст.

За да почетат паметта му, останалите членове на Foo Fighters организират два трибют концерта, които ще се състоят на Wembley в Лондон на 3 септември и в Kia Forum в Лос Анджелис на 27 септември.

Концертът на 3 септември ще може да бъде гледан на живо в цял свят в YouTube каналите на MTV с начален час 18:30 Източноевропейско часово време. Участие в събитието ще вземат едни от най-големите имена в рок музиката – Brian May и Roger Taylor от Queen, John Paul Jones от Led Zeppelin, Lars Ulrich от Metallica, вокалистът на AC/DC Brian Johnson, Josh Homme от Queens Of The Stone Age, Travis Barker от Blink-182, Chrissie Hynde от The Pretenders, Justin Hawkins от The Darkness, Nile Rodgers, Liam Gallagher, Mark Ronson, Supergrass, Wolfgang Van Halen и много други.

Прессъобщение относно концертите на сайта на Foo Fighters гласи: “Като една от най-уважаваните и обичани фигури в съвременната музика, Taylor спечели с колосалния си талант и магнетичната си индивидуалност сърцата на милиони фенове, приятели и музикални легенди от цял свят. Милиони скърбяха заради преждевременната му смърт на 25 март, когато фенове и музиканти, които за Taylor бяха идоли, поднесоха искрените си почитания.

Трибют концертите за Taylor Hawkins ще съберат редица от тези изпълнители, семейство Hawkins и разбира се братята му от Foo Fighters, за да почетат паметта и завета на Taylor като глобална рок икона – членовете на групата и вдъхновителите му ще изпълнят песните, в които той беше влюбен и тези, на които той даде живот.”