Manchester Orchestra обявиха “The Villey of Vision“, нов албум, който е придружен от филм с виртуална реалност. Проектът излиза на 10 март, а днес групата сподели новата песен „Capital Karma“.

Продуциран от певеца Andy Hull и китариста Robert McDowell, “The Villey of Vision” се отклонява от обичайния алтернативен рок звук на Manchester Orchestra в полза на пиано музиката. Hull разсъждава върху албума, отбелязвайки: „Да направим “The Villey of Vision” беше вълнуваща идея за това какво може да бъде бъдещето за нас по отношение на това как създаваме. Нито една от тези песни не е написана, като групата е в една и съща стая. Те наистина бяха като научни преживявания, които започнаха от дъното и бяха добавени постепенно с течение на времето. Заинтригувани сме, като правим нещата по грешен начин или опитваме неща, които сме направили преди и се вдъхновяваме от тях.

Що се отнася до неговия визуален акомпанимент, Valley of Vision Film използва 180 градуса VR режисиран от Isaac Deitz, която той определя като „изтеглянето на сън директно в главата ви“. Партитата, планирани за Ню Йорк и Лос Анджелис на 1 март, са разпродадени, но феновете могат да хванат премиерата на филма в YouTube на 9 март, ден преди дигиталното издание на албума. Физическите копия на албума ше бъдат по магазините на 7 април, и предварителните поръчки продължават тук.

“Capital Karma” почива на тържествени клавиши с любезното съдействие на Итън Груска, докато Хъл хармонизира с гост -певицата Каролайн Суон Абон за усещането за желание. „Всичко, което искам да направя, е да те чакам“, пее двойката. Слушайте по-долу песента с бавно изграждане.

Последният албум на Manchester Orchestra беше „The Million Masks of God“ през 2021-ва. Миналата година квартетът сподели „No Rule“, неиздадена по-рано песен от звукозаписните сесии за този проект.

Manchester Orchestra “The Valley of Vision“:

01. Capital Karma
02. The Way
03. Quietly
04. Letting Go
05. Lose You Again
06. Rear View

Предстоящите концерти на групата:

2/23 Lodge Room Los Angeles, CA (screening + acoustic duo)
2/28 Music Hall of Williamsburg Brooklyn, NY (screening + acoustic duo)
5/5 Atlanta, GA Shaky Knees
5/13 Union Chapel London, UK
5/15 Union Chapel London, UK