Manchester Orchestra издават днес новия си албум “The Valley of Vision“. Физическите формати на албума ще са налични на 7 април.

Продуциран от певеца Andy Hull и китариста Robert McDowell, “The Villey of Vision” се отклонява от обичайния алтернативен рок звук на Manchester Orchestra в полза на пиано музиката. Hull разсъждава върху албума, отбелязвайки: „Да направим “The Villey of Vision” беше вълнуваща идея за това какво може да бъде бъдещето за нас по отношение на това как създаваме. Нито една от тези песни не е написана, като групата е в една и съща стая. Те наистина бяха като научни преживявания, които започнаха от дъното и бяха добавени постепенно с течение на времето. Заинтригувани сме, като правим нещата по грешен начин или опитваме неща, които сме направили преди и се вдъхновяваме от тях.

Последният албум на Manchester Orchestra беше „The Million Masks of God“ през 2021-ва. Миналата година квартетът сподели „No Rule“, неиздадена по-рано песен от звукозаписните сесии за този проект.

Появи се и филмът с виртуална реалност “The Valley of Vision”, който Manchester Orchestra правят с режисьора Isaac Deitz. Според Deitz гледането на филма, заснет в Скалистите планини, Уайоминг, и в родния за групата щат Джорджия, “наподобява това да си свалиш сън в главата”.

Manchester Orchestra обявиха “The Valley of Vision” с песента “Capital Karma“. Последният издаден дългосвирещ албум на групата е “The Million Masks of God” от 2021 г. Миналата година те се завърнаха с “No Rule“, песен от звукозаписните сесии за албума, която не намира място в него.

Manchester Orchestra “The Valley of Vision“:

01. Capital Karma
02. The Way
03. Quietly
04. Letting Go
05. Lose You Again
06. Rear View

Предстоящите концерти на групата:

2/23 Lodge Room Los Angeles, CA (screening + acoustic duo)
2/28 Music Hall of Williamsburg Brooklyn, NY (screening + acoustic duo)
5/5 Atlanta, GA Shaky Knees
5/13 Union Chapel London, UK
5/15 Union Chapel London, UK