Manchester Orchestra издадоха през март новия си албум “The Valley of Vision“. Физическите формати на албума са налични от днес, 7 април.

Продуциран от певеца Andy Hull и китариста Robert McDowell, “The Villey of Vision” се отклонява от обичайния алтернативен рок звук на Manchester Orchestra в полза на пиано музиката. Hull разсъждава върху албума, отбелязвайки: „Да направим “The Villey of Vision” беше вълнуваща идея за това какво може да бъде бъдещето за нас по отношение на това как създаваме. Нито една от тези песни не е написана, като групата е в една и съща стая. Те наистина бяха като научни преживявания, които започнаха от дъното и бяха добавени постепенно с течение на времето. Заинтригувани сме, като правим нещата по грешен начин или опитваме неща, които сме направили преди и се вдъхновяваме от тях.

Последният албум на Manchester Orchestra беше „The Million Masks of God“ през 2021-ва. Миналата година квартетът сподели „No Rule“, неиздадена по-рано песен от звукозаписните сесии за този проект.

Новото видео “The Way” може да гледате тук:

Manchester Orchestra обявиха “The Valley of Vision” с песента “Capital Karma“. Последният издаден дългосвирещ албум на групата е “The Million Masks of God” от 2021 г. Миналата година те се завърнаха с “No Rule“, песен от звукозаписните сесии за албума, която не намира място в него.

Manchester Orchestra “The Valley of Vision“:

01. Capital Karma
02. The Way
03. Quietly
04. Letting Go
05. Lose You Again
06. Rear View

Предстоящите концерти на групата:
5/5 Atlanta, GA Shaky Knees
5/13 Union Chapel London, UK
5/15 Union Chapel London, UK