Лидерът на Riverside, Mariusz Duda, обяви трети албум от своята (пост)пандемична поредица, която започна с “Lockdown Spaces“ (2020) и Claustrophobic Universe“ (2021).

“Преди много време, някъде през 2020 г., когато локдаунът все още вдъхваше страх и ужас и несигурността за утрешния ден чукаха на вратата, създадох „Lockdown Spaces“ – албум, който трябваше да започне новата трилогия. По-малко от година по-късно, когато всички вече свикнаха с новото състояние на нещата, създадох албум номер 2, “Claustrophobic Universe“, като в същото време ви уведомих, че ще се опитам да издам третата и последна част от “Lockdown Trilogy” в края на тази година. И затова имам удоволствието да съобщя, че последната част от историята локдауна ще се нарича „Interior Drawings“ и ще излезе през декември 2021 г. Първо ще се появи в Bandcamp – на 10 декември, а седмица по-късно и в останалите дигитални платформи.

Mariusz разказва: “Светът се променя пред очите ни. Необратимо. Принуди ни да спрем, да се подслоним, да се затворим в карантина и да останем сами с мислите си. Ще ни повлияе ли и ще промени отношението ни към живота? Разбира се. Въпросът е: за колко време? Изглежда, че въпреки леко натъртената психика, ние все още сме силни, могъщи, неразрушими и заобиколени от най-съвременна технология, все още убедени, че не можем да бъдем изненадани. И все пак последните събития показаха, че сме крехки и уязвими. И сега се отваряме към нови сфери на чувствителност, нещо, за което никога не бихме сметнали, че сме способни”.

След квадратите и кръговете е време за… триъгълници 🙂 Но тук трябва да отбележим, че изключителният, минималистичен и оригинален дизайн на цялата трилогия е създаден от Hajo Müller много преди лудостта по определен сериал…

Mariusz Duda: „Interior Drawings

01. Racing Thoughts

02. Interior Drawings

03. Shapes In Notebooks

04. Prisoner By Request

05. Dream Of Calm

06. How To Overcome Crisis

07. Almost Done

08. Temporary Happiness