Певецът на Smash Mouth Steve Harwell официално обяви оттеглянето си от групата поради поредица от здравословни проблеми.

Миналата седмица представител на групата сподели, че са намерили заместник на Harwell за няколко концерта, тъй като той не се чувствал добре, но че това няма да бъде постоянно решение.

Според TMZ певецът е диагностициран с кардиомиопатия преди осем години, прогресирала до сърдечна недостатъчност. Освен това той е развил енцефалопатия на Вернике, което е остро неврологично състояние, което засяга периферната и централната нервна система.

Още от дете мечтаех да бъда рок звезда, който да свири пред разпродадени стадиони и имах късмет да изживея тази мечта. За моите колеги от групата: беше чест да пея с вас през всичките тези години и аз не мога да се сетя за никой друг, с когото бих предпочел да тръгна на това диво пътешествие“, каза фронтменът пред TMZ.

На нашите лоялни и невероятни фенове, благодаря, всичко това беше възможно благодарение на вас. Толкова много се опитах да преодолея проблемите си с физическото и психическото здраве и да свиря пред вас за последен път, но просто не можах” – продължи той. “Нямам търпение да видя какво ще постигне Smash Mouth след мен и с нетърпение очаквам да се считам за един от най-новите фенове на групата.