Кавърът на Smash Mouth на класиката на Rick Astley “Never Gonna Give You Up” отбелязва включването на новия певец Zach Goode.

По-малко от шест месеца след като певецът на Smash Mouth Steve Harwell се оттегли, групата се завърна с нов певец и кавър на поп класиката на Rick Astley “Never Gonna Give You Up“.

В ход, който можем да опишем само като изключително мета, Smash Mouth – чийто хитов сингъл All Star от 1999 г. е в основата на много мемове, ремикси, кавъри и пародии – избраха да се завърнат с песента, която захранва Rickroll, дългото… пускане на интернет шега, в която потребителите в мрежата несъзнателно са насочени към видеоклип на хита на Astley от 1987 г. И за това ги поздравяваме.

Новият певец е Zach Goode, той раз казва в интервю за KROQ: „Това беше нещо като случайност. Видях някъде, че имат нужда от певец. Някак си написах имейл, почти като глупак, тъй като не очаквах някога да отговорят на този имейл. Е, може би вложих малко мисъл в това, но беше едно от онези: „Хей, трвбва ли ви човек с 90-тарски татуировки? Нека да поговорим! Тук съм. Ето моята страница в YouTube. Не че мислех, че ще отговорят”.

Групата обаче отговори на Zach и резултатът е “Never Gonna Give You Up“.

„Един от нашите мениджъри настояваше да направим тази песен“, казва басистът Paul De Lisle. „Ние се съпротивлявахме, сякаш това всъщност не е нашето нещо.“ Но в крайна сметка групата измисля аранжимент, който работи.

Това беше една от първите песни, които ми изпратиха в процеса на прослушване“, потвърждава Goode. “Това е толкова перфектно на терена, но в същото време извън лявото поле.”

Относно напускането на Харуел, басистът Paul De Lisle казва: „През последните няколко години Steve имаше много медицински проблеми. Той има кардиомиопатия и сърдечни проблеми. Пенсионира се. Знаехме, че това ще се случи. Но знаехме, че групата ще продължи”.